Polderklei aan de horizon

 

schorem

De laatste keer dat ik Nederland bezocht, na afwezigheid van vijf jaar, voelde ik me een toerist in mijn eigen stad. Waarschijnlijk voel ik me tijdens mijn aanstaande vakantie, na afwezigheid van 9 jaar, E.T.

Gelukkig heb ik nog steeds veel vrienden in Rotterdam die aangeboden hebben als gids te fungeren, want ik wil:

met goed fatsoen een Kapsalon bestellen, de beruchte caloriebom, geboren op de Schiedamse weg, een midlifecrisis-kapsel laten aanmeten bij de jongens van Schorem op de Nieuwe Binnenweg, daarna een t-shirt kopen met de opdruk “KILL ALL HIPSTERS”, vervolgens door naar de Witte de Withstraat om me daar helemaal vol te proppen met de goddelijke roti’s van de Surinaams-Javaanse eetzaak Warung Mini, om daarna, al boerend, in gestrekte draf linea recta naar de Markthal te reizen voor de inkoop van ingrediënten die de basis zullen vormen van een door Orfeo en Anne Vera, zelfverklaarde foodies en cookies, gekookt Mediterraan bacchanaal, om aansluitend een aantal cafés af te lopen waar ik, eenmaal binnengekomen, zal roepen, “Hé, ik ben het, waar waren jullie al die tijd?” en vervolgens, het gebrek aan reacties negerend, een Belgische Bier zal bestellen…

Natuurlijk allemaal niet op één dag, beste lezert. Dit spreiden we over twee dagen…

 

Cor Verhoef
Over Cor Verhoef 41 Artikelen
Geboren Rotterdammer Cor Verhoef werkt sinds 2004 als leraar Engels aan de Nairong middelbare school in Bangkok, de metropool waar met zijn echtgenote en docent Ning (‘Priceless woman’) woont. Na zijn opleiding aan de lerarenopleiding van de Hogeschool Rotterdam en Omstreken werkte hij in de horeca en als reisagent in Mexico en Guatemala. Via de NBBS belandde hij in najaar 2001 in Thailand. Inmiddels zijn Cor en Ning de trotse ouders van zoon Leon.