Pete Ricketts volgt Ben Sasse op als de volgende senator van Nebraska

Voormalig gouverneur van Nebraska, Pete Ricketts, een Republikein, werd donderdag genoemd als de volgende senator van de staat, ter vervanging van mede-Republikein Ben Sasse, die deze week aftrad. Word voorzitter van de Universiteit van Florida.

Dhr. Ricketts werd uitgekozen voor de Senaatszetel door zijn opvolger in het kantoor van de gouverneur, Jim Billen, wiens campagne hij vorig jaar hielp financieren.

Mister die eindigt in 2026. In 2024 zullen er speciale verkiezingen worden gehouden om de zetel voor de rest van Sasse’s ambtstermijn te vervullen. Dat betekent dat als meneer Ricketts in de Senaat wil blijven, hij zich kandidaat moet stellen voor een speciale verkiezing. in 2024, en daarna opnieuw in 2026 voor de volledige termijn.

De 58-jarige dhr. Ricketts diende twee termijnen als gouverneur, van 2015 tot deze maand. Dhr. Nadat Sasse vorig jaar zijn ontslag aankondigde, werd algemeen verwacht dat hij de Senaatszetel zou innemen. Kreeg snel steun Van senator Mitch McConnell uit Kentucky, de Republikeinse leider.

De familie Ricketts is lange tijd erg machtig geweest in de insulaire wereld van de politiek in Nebraska. De vader van Ricketts, Joe Ricketts, oprichter en voormalig CEO van financiële dienstverlener TD Ameritrade, is een belangrijke donor van Republikeinse kandidaten en goede doelen in het hele land.

Pete Ricketts heeft het afgelopen jaar minstens $ 1,3 miljoen uitgegeven Een krappe Republikeinse voorverkiezingen voor gouverneur, Dhr. Billan helpen terwijl hij zijn twee belangrijkste vijanden aanvalt. Dhr. miljard nipt gewonnen De nominatie van de partij over een door Trump gesteunde en relatief gematigde kandidaat, die later de algemene verkiezingen won.

READ  De VS zullen donderdag hun schuldenplafond bereiken, waarschuwde Yellen het Congres

Dhr. Billon, dhr. Hij vroeg om sollicitaties van Nebraskans die geïnteresseerd waren om Sass te vervangen, en zei dat hij verschillende kandidaten overwoog.

“We hebben dit proces ongelooflijk serieus genomen”, zei hij. Dat meldt de Nebraska-onderzoeker. “De criteria voor mij zijn heel eenvoudig. De genomineerde moet ons als volk vertegenwoordigen.

Maar meneer Ricketts twijfelde er nooit aan dat hij de baan zou krijgen als hij die wilde.

Tijdens een bijeenkomst van Republikeinse gouverneurs in Florida eind november zei dhr. Ricketts bagatelliseerde zijn interesse in de Senaatszetel door te zeggen: “We zullen zien wat er gebeurt.”

Drie weken later solliciteerde hij naar de benoeming.

Rachel Shorey Bijgedragen verslag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *