Actie PPPP! Pattaya redden van farang zedenprekers en zelfbevlekkers


Henry in "t Zand, Interview Henk Werson, Mensenwerk
Walking Street. Bruisend nachtleven dat bij Pattaya hoort als het strand bij de zee
Foto WikiMediaCommons

Het stond op Olleke Bolleke, dus het is waar. Politie en leger pakken het ‘bruisend nachtleven aan’. De allerlaatste waarschuwing van autoriteiten aan de uitbatende middenstand luidt: geen hoererij, geen wapens, op tijd dicht en geen drugs maar lolly’s op het menu.

Ik schrok me een hoedje.  Regelrechte razzia’s op mijn lievelingslocaties: in Pattaya, Walking Street, Soi 6 en Herensociëteit Rioja. En waarom? Omdat de autoriteiten er alles aan willen doen het  imago van Pattaya als ‘populaire plaats voor seks en volwassen entertainment’ onder de zoden te werken. Pattaya moet een aantrekkelijke, moderne en gezinsvriendelijke stad worden.

Zijn ze van de ratten besnuffeld? Pattaya seksstad is een mythe, een vals imago in het leven geroepen en gehouden door buitenlandse azijnzeikerds. In werkelijkheid is Pattaya al jaren een gezinsvriendelijke moderne stad. Van pientere peuter tot belegen bejaarde, iedereen kan er aan zijn of haar trekken komen. Als je het maar wilt zien. Je blik kunt verruimen ook.

Vergis je niet, de situatie is ernstig, zo niet rampzalig. Deze totaal onzinnige en overbodige acties snijden het hart uit onze mooie stad. Veel lieve Thai dreigen straks werkloos te worden. Op den duur gaan alle pittoreske a-gogo’s, knusse kroegen, swingend straatvertier en hippe hoela-disco’s naar de ratsmodee. Nog erger: als dit beleid doorzet worden wij, toch immer positief ingestelde expats, beroofd van onze raison d’être in dit nog wel fantastische land: vrijheid, blijheid, doe wat je niet laten kunt, ieder z’n meuk.

Hans Geleijnse, Pattaya, Hypocriet, Daily Mirro
Aftocht van de mammoet uit Pattaya? En zij dan?

Zeg nou eerlijk, wij expats zijn toch niet dat onvrije rotweer-regeltjeszooitje aan de Noordzee ontvlucht om hier opnieuw aan banden te worden gelegd? No way! En wat denk je van het in diskrediet brengen van onze jarenlange met niet aflatende inzet gevoerde strijd om Pattaya op de wereldkaart te pinnen als doodgewone, maar attractieve stad. We zijn in ons Singha-singletje gezet door deze razzia’s. Schande!

Geen misverstand, dit is geen kritiek op de hoogmogenden. Ik was zielsblij toen een paar jaar terug de Nieuwe Orde resoluut aantrad. Meteen een einde aan het politieke gerel, waar ik bijkans kleurenblind van raakte.  Ook prima dat al te opzichtige corruptie werd aangepakt, de etalage moet er netjes uitzien. OK, de strandstoelen verdwenen, de eetstalletjes, leuke resorts in natuurgebieden. Ze moeten ons, levensgenieters, wel hebben, dacht ik dan. Maar ja, collateral damage is niet te voorkomen als orde op zaken wordt gesteld. Logisch, dat ook Bennie Buitenlander dan een offer moet brengen.

Dit gaat echter veel te ver. Ook omdat ik zeer goed weet wie deze ellende op het geweten heeft. Ergens in de staatshiërarchie zijn dwaallichten van het Thainess-spoor geraakt. Ze hebben hun oren laten hangen naar negatieve buitenlandse nitwits. Hoererij! Het woord alleen al. Dat verzint een Thai niet. het komt regelrecht uit farang-monden. Je kent de types wel, van die zelfbevlekkende zedenprekers, die de zon niet in de bardamesslipjes zien schijnen. Te lullig en te zuinig om de hardwerkende jongens en meisjes uit het bruisende nachtleven financieel te steunen. En hun families niet te vergeten. Iedere Thailandkenner weet dat sociale voorzieningen hier op uienpapier zijn geschreven. Om te huilen. Maar deze farang-egoïsten zullen er geen traan om laten. Kijken liever rond met polderoogkleppen op de zweetkaaskop.

Kijk, dit soort buitenlandse inmenging pik ik niet. De nood is aan de man, letterlijk. Ik ga actievoeren. Is niet helemaal mijn stijl, want onder normale omstandigheden houd ik me aan de regels omdat ze regel zijn.  Ik respecteer het boven mij gestelde gezag, want daar is het gezag voor. Ik spreek altijd beleefd met twee woorden en, my golden rule, ik gedraag me hier als gast, bemoei me niet met politiek. Maar nu zie ik geen alternatief. We moeten aan de bak om een ramp te voorkomen.  We gaan eensgezind Pattaya van een dreigende ondergang redden.

De hoofdlijnen van de campagne heb ik al op papier. Ons motto wordt Promoot Puur Pattaya Plezier. Pattaya Puur Plezier Promotie mag ook. Er kan naar hartelust met deze slogan worden gestoeid, ook in het Engels. En de scherpzinnigen onder jullie hebben het vast al begrepen: die P staat er niet voor niets vier keer, is zorgvuldig gekozen. Onze actie moet doordringen tot de aller-allerhoogste top. Een wake up call, niets meer, niets minder.  Duidelijker kan ik op dit moment niet zijn, voorzichtigheid is de moeder van de porseleinkast.

Hans Geleijnse, Pattaya, Zedenprekers
Twee jaar lang omlopen en vervelende voetmassages
Foto Love Pattayathailand.com

Natuurlijk blijf ik mijn positieve zelf. Als de actie een succes wordt – en dat staat vast – gaat plan B in werking. De vrijgekomen geüniformeerde mankracht inzetten voor het als de wiedeweerga afwerken en openen van die tunnel onder de Sukhumvit, dwars door het hart van onze prachtige stad. Niet doorvertellen, zou mij goed uitkomen. Ik maak door alle afzettingen bij de bouw al twee jaar vele extra kilometers om van mijn favoriete biertent aan de ene kant naar m’n nog favorieter massagesalon aan de andere kant van de Soek te komen. Als ik daar eindelijk amechtig hijgend aankom ben ik zo slap als een vaatdoek. Nog erger, twee keer zo duur uit. Ik moet de flappentap trekken voor eerst zo’n vervelende voetmassage wil ik op eigen benen trapje trapje op in het Walhalla boven raken.

Geldverspilling! Op een gegeven moment is het verdomme zelfs voor mij welletjes geweest.

 

 


Beste lezer

Trefpunt Azië is een reclamevrije site geheel gemaakt door vrijwilligers. Al onze berichten zijn voor iedereen te lezen. Maar het in stand houden van een website als Trefpunt Azië kost geld; er zijn kosten voor software om de site te maken en de huur van serverruimte zodat hij te zien is. Die kosten worden gedragen door leden van de redactie en die kunnen daarbij wel wat hulp gebruiken. Als u wilt helpen met een (kleine) bijdrage klik dan op de rode knop rechtsonderdaan op de pagina en doneer, dat kan al vanaf 3 euro. Wilt u op een andere manier helpen? Mail dan even met de redactie: post@trefpuntazie.com

Dankzij uw bijdrage kan Trefpunt Azië elke dag nieuws en achtergronden uit uw favoriete werelddeel blijven brengen.

 

Hans Geleijnse
Over Hans Geleijnse 346 Artikelen
Hans Geleijnse (1944, Zaandam). Voormalig beroepsmilitair en dienstweigeraar. Passie voor reizen, schrijven en muziek. Belandde in journalistiek, leerde het vak in de praktijk. Werkte twee decennia als buitenlands correspondent voor persbureau GPD en div. andere Nederlandse media. Hij woonde met partner en dochter ruim tien jaar in Thailand.

9 Comments

 1. ik ben het redelijk eens met Hans Geleijnse. Althans, zolang ik maar niet in mijn kruis gegrepen word ’s nachts op de Jomtien Beach Road door ladyboys. Dit soort hoereren mag van mij worden aangepakt. Verder ben ik het ermee eens dat Pattaya voor gezinnen tegenwoordig redelijk te doen is, gezien alle attracties, al zou ik misschien, als ik een gezin had, toch kiezen voor een andere locatie.
  In zijn algemeenheid: leven en laten leven, binnen bepaalde grenzen.

 2. Hans,
  ik steun je actie van harte. Want Pattaya was ooit mijn eerste kennismaking met Thailand, en ik durf te stellen dat het beslist WEL het echte Thailand is.
  Anders zou ik nu met een onechte Thaise getrouwd zijn, iets wat ik in haar bijzijn niet eens durf te denken, laat staan zeggen.
  Ik sta dus volledig achter je op de barricaden voor Puur Pattaya! ( niet voor je, want dan ontneem ik je het zicht op al dat moois dat Pattaya te bieden heeft? )

 3. Mooi verhaal Hans, heb ervan genoten en kom als het moet aan jou zijde -voor de eerste maal van mijn leven- mee demonstreren. Zal voor een aantal vlaggen zorgen met PPPP opdruk. Blijf alert!

 4. Pattaya kent vele gezichten. Amersfoort ook. Maar dat terzijde. Wel een goede column, Hans. Weer goed bezig de laatste tijd.

 5. Fantastisch goed initiatief dat ik van harte toejuich! Vrijheid blijheid! Hoe kan ik doneren om deze actie te ondersteunen? Is er een demonstratie gepland? Dan kom ik ook!

  • Geen donaties en demonstraties nodig Tino. Je adhesie betuiging is voldoende en in dank aanvaard. Dit project gaat zichzelf financieren. Pattaya Puur is al herkend als uniek ontwikkelingspoject dat dankzij het huidige gunstige investeringsklimaat grote winstkansen biedt aan instappende Nederlandse ondernemers!

 6. Beste Hans,

  Misschien ben ik blind……………..maar wat is er prachtig aan Pattaya? Ik zie een vervuilde stad, vele oude diesel auto’s/bussen, een smerige zee. Triestkijkende meisjes/jongens, die zich alles moeten laten wel gevallen door over het algemeen dronken nietsnutten verzameld from all over the world. Jouw beroemde walkingstreet,waar op sommige plekken de herrie van de tegenover elkaar liggende bars niet te harden is en waar dan die arme kinderen moeten werken, waardoor ze gegarandeerd gehoorbeschadiging oplopen. Veel plezier in jouw prachtige Pattaya, wat verder niets met Thailand te maken heeft………………

  • Beste Joop, Pattaya is helemaal Thailand. De slogan Amazing Thailand is daar geboren! Maar ik geef je toe: soms worden bezoekers van Pattaya door boeventuig om de tuin geleid. Pattaya toont nu eenmaal vele gezichten.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.