Thailand: De drank wordt soms duur betaald


De drank wordt soms duur betaald

De drank wordt soms duur betaald. Dat gold voor een 33-jarige toerist uit Oman afgelopen weekend. Na een bezoek aan een bar in Pattaya, in gezelschap van een Thaise dame, kreeg hij een rekening van 53.300 baht gepresenteerd, oftewel iets meer dan 1500 euro, voor zijn avondje uit. Maar volgens hem was het allemaal een misverstand. Daar dacht het personeel anders over.

De man was in een bar aan de Na Klua Road terechtgekomen. Daar trok hij ongeveer twintig keer aan het koord waar een bel aan vastzat. Als die klingelt kan iedereen bestellen, dat is traditie behalve in Oman waarschijnlijk, personeel, barmeisjes en alle klanten genieten dan van een gratis drankje. Op kosten van de klant die aan het koord heeft getrokken en de klepel in de bel heeft geluid. De nietsvermoedende toerist meldde dat hij hier niets van wist en kreeg bijna een hartverzakking toen hem de rekening werd gepresenteerd.

Drankgelag

De ‘belletjestrekker’ vond het bedrag wel wat hoog voor het drankgelag en bood aan 9.000 baht te betalen. Maar daar ging de bareigenaar niet mee akkoord. Er moest betaald worden vond hij. Zo niet dan zou hij de politie inschakelen. Met de bel spelen en dan beweren van niets te weten? Nee, daar trapte hij niet in en stond erop dat ze samen naar het politiebureau zouden gaan, inclusief de dame, om het op te lossen.

Dus op naar de toeristenpolitie die in zulke gevallen wordt ingeschakeld. De dienstdoende agenten toonden de man uit Oman een enorme stapel rekeningen, die waren verzameld door de gratis drank die de dankbare barklanten genoten. Na een half uur onderhandelen, zie foto, werd besloten dat hij 5.500 baht meer zou betalen, naast de 9.000 die hij al had betaald. Dus een som van 14.500 bath.

Een oplossing die de bar een flinke schadepost opleverde. Veel drank geschonken voor weinig geld. Het was voor beide partijen een dure avond. Dus pas op voordat je de aan de bel trekt in een Thaise bar.

BRON:  The Thaiger


Redactie
Over Redactie 646 Artikelen
De auteursnaam van de redactie van Trefpunt Azië. Wij publiceren onder deze naam berichten van de redactie en bijdragen die niet onder naam van de bron kunnen worden geplaatst.