Palantir, Novavax, Under Armour en meer

Een persoon poseert voor een spandoek met het Palantir Technologies (PLDR)-logo tijdens de New York Stock Exchange (NYSE) Initial Public Offering (IPO) in Manhattan, New York City, VS, op 30 september 2020. .

Andreas Kelly | Reuters

Bekijk de bedrijven die de krantenkoppen halen tijdens de middaghandel.

Palantir – De aandelen van Palantir stegen met bijna 20% nadat het softwarebedrijf de schattingen voor het eerste kwartaal had overtroffen en zei dat het voor het volledige jaar winst verwachtte. Het bedrijf ziet een sterke vraag naar zijn nieuwe platform voor kunstmatige intelligentie, zei CEO Alex Karp.

3D Systems – De aandelen van de 3D-printermaker daalden met 10,2% na de aankondiging Zwakke resultaten over het eerste kwartaal. 3D Systems rapporteerde een aangepast verlies van 9 cent per aandeel op een omzet van $121 miljoen, terwijl analisten gepolst door Refinitiv een verlies van 7 cent per aandeel en een omzet van $128 miljoen verwachtten. Het bedrijf bevestigde de omzetverwachtingen voor het hele jaar opnieuw en verhoogde zijn aangepaste EBITDA-verwachtingen voor het hele jaar, terwijl het personeelsbestand met 6% werd ingekrompen.

Novavax – Het biotech-aandeel steeg met 44% op nieuws over veelbelovende vaccingegevens en een belangrijk kostenbesparingsinitiatief, waaronder brede ontslagen.

Skyworks Solutions — De aandelen daalden met 6% nadat het zwakker dan verwachte fiscale vooruitzichten voor het derde kwartaal had gepost. Het halfgeleiderbedrijf voorspelde niet-GAAP-winsten per aandeel van ongeveer $ 1,67, volgens de Street Account.

Under Armour – Het kledingbedrijf daalde met 5,3% nadat het bedrijf de winst per aandeel en de winst per aandeel voor het volledige jaar voorspelde die achterbleven bij de verwachtingen van Wall Street. Maar Under Armour slaagde erin de verwachtingen van analisten te overtreffen die door Refinitiv werden gepeild op zowel de bovenste als de onderste regel voor het fiscale vierde kwartaal.

READ  Muziekproducent sterft bij schietpartij Miami Beach, verwondt 2 vrouwen

Fisker – De aandelen daalden met 4,8% nadat de winst van het autobedrijf in het eerste kwartaal lager uitkwam dan de schattingen van Wall Street. Fisker zei dat het 38 cent per aandeel verloor, meer dan het verlies van 30 cent dat werd verwacht door analisten die door Refinitiv werden ondervraagd.

Plug Power – Het waterstofbrandstofbedrijf daalde met 14,1% na een groter dan verwacht verlies per aandeel in het eerste kwartaal. Plug Power rapporteerde een verlies van 35 cent per aandeel, terwijl analisten gepolst door FactSet een verlies van 26 cent verwachtten. De omzet kwam uit op $ 210,3 miljoen tegenover de consensusschatting van $ 206,9 miljoen.

Western Digital – De aandelen van de chipmaker daalden met bijna 3% nadat het bedrijf in het fiscale derde kwartaal een groter dan verwacht verlies boekte. Western Digital verwacht dat de omzet in het vierde kwartaal tussen de 2,4 miljard en 2,6 miljard dollar zal liggen, volgens gegevens van Refinitiv.

PayPal – Aandelen van het bedrijf voor digitale betalingen daalden met 11% na het plaatsen van een beat op de bovenste en onderste regel. PayPal verhoogde zijn vooruitzichten voor het volledige jaar, maar deelde zwakker dan verwachte vooruitzichten voor de huidige periode.

Internationale smaken en geuren – Aandelen daalden met 7% nadat het bedrijf de omzetverwachtingen voor het eerste kwartaal niet had gehaald, daarbij verwijzend naar een zwakkere eindmarktvraag en de effecten van de verkoop van klantvoorraden, volgens FactSet. Volgens FactSet waren de financiële vooruitzichten voor het huidige kwartaal zwakker dan de schattingen van Wall Street en verlaagde het bedrijf zijn vooruitzichten voor het volledige jaar.

READ  Fed: Biden benoemt Philip Jefferson als Fed-vicevoorzitter, tikt Adriana Kugler aan als eerste Latino-gouverneur

DaVita – De aandelen van de zorgaanbieder stegen met 13,5% nadat het bedrijf volgens FactSet de omzet- en winstverwachtingen voor het eerste kwartaal had overtroffen. Het bedrijf kijkt naar betere volumetrends en een betekenisvolle verbetering van de arbeidskosten en een verbeterende macro-economische omgeving.

Lucid Group – De fabrikant van elektrische voertuigen daalde met 7,7% als gevolg van een slecht inkomstenrapport. Lucid rapporteerde een groter dan verwacht kwartaalverlies, terwijl de winst de consensusschattingen van analisten overtrof, zei Refinitiv.

Trex Company – De fabrikant van houtvervangende terrassen en balustrades overtrof de verwachtingen van analisten met 8,1% in het eerste kwartaal en bood sterker dan verwachte winstverwachtingen voor het tweede kwartaal. Trex voorspelde een omzet voor het tweede kwartaal van $ 310 miljoen tot $ 320 miljoen, waarmee het de verwachtingen van $ 309,0 miljoen overtrof, volgens FactSet.

McKesson – McKesson steeg met 7,4% nadat hij de verwachtingen voor het vierde kwartaal had overtroffen. Volgens FactSet boekte het gezondheidszorgbedrijf een gecorrigeerde winst van $ 7,19 per aandeel, iets hoger dan de schattingen van analisten van $ 7,18. Het rapporteerde een omzet van $ 68,91 miljard, beter dan de schattingen van $ 68,08 miljard.

Shopify – Aandelen daalden met 1,5% na een afwaardering van overwogen naar neutraal door Atlantic Equities. De rating werd verlaagd, waarbij het bedrijf werd genoemd als een “best-in-class product-enabler met sterke groeivooruitzichten op lange termijn”.

Alphabet – Google-moeder Alphabet steeg deze week met minder dan 1% voorafgaand aan de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie, waar het bedrijf zijn nieuwe algemene model voor grote talen, PalM 2, zal aankondigen. Ondertussen is Google bezig met het uitrollen van verbeteringen aan Bart en Search. “Formerende ervaringen.”

READ  Regelgevers doen er alles aan om de ineenstorting van de Silicon Valley-bank in te dammen

Shoal Technologies – De aandelen van het bedrijf voor zonne-energietechnologie stegen in het eerste kwartaal met 19% na een daling van de omzet en winst. Onder verwijzing naar aantrekkelijke waardering en veelbelovende marktaandeelwinsten, heeft Guggenheim dinsdag in een notitie het aandeel opgewaardeerd naar Kopen.

FERGUSON – Het bouwmaterialenbedrijf voegde 1,8% toe na een upgrade om te kopen door Jefferies. Het bedrijf zei dat de korting van het bedrijf aan collega’s afneemt.

Boeing – De aandelen stegen met 2,4% nadat Ryanair zei dat het minstens 150 van de 737 Max 10’s van de vliegtuigbouwer zou kopen.

Dish Network – Dish verloor 5,8% na het rapporteren van de resultaten over het eerste kwartaal. De winst per aandeel was in lijn met schattingen van analisten van 35 cent, terwijl de omzet $ 3,96 miljard tekort kwam, vergeleken met de voorspelling van $ 4,06 miljard van analisten gepolst door FactSet. Het bedrijf verloor meer abonnees voor betaaltelevisie dan in hetzelfde kwartaal een jaar geleden, maar verloor minder draadloze retailabonnees dan een jaar eerder.

– Samantha Subin, Michelle Fox, Sarah Min, Hakyung Kim, Tanaya Machil en Yun Li van CNBC droegen bij aan rapportage

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *