Over kaartspelen en damstenen

Mevrouw Noi is in de dertig en heeft een erg oud beroep: dat van animeerdame. En je weet het, daar zijn veel dames erg goed in. Kaartspelen en het schuiven van damstenen en nog veel meer.

De dame werkt op een der bekendste toeristeneilanden en verdient een dikke boterham! Maandelijks gaat het geld naar haar bankrekening in Dorp Rimboe en mogen de ouders van het geld pinnen. Die laten trots in het dorp zien wat hun dochter allemaal verdient! En laten het geld rollen.

Maar Noi heeft ook een vaste vriend! En die komt eens per jaar op vakantie. Ai, hoe lossen we dat op?

Aldus komt Noi een dag eerder dan haar vriend naar huis en beginnen ze met het versjouwen van de stereo en het plasmascherm naar een donkere stal en worden de ouwe spullen weer op hun plaats gezet. Oma leert haar hoestje weer aan en Opa zijn jicht en men predikt weer de armoe.

En dan komt de 20 jaar oudere, enigszins gezette heer aan uit Aland. Hij wordt zorgvuldig leeggeplukt, twee weken lang. Noi ‘zorgt’ natuurlijk goed voor hem maar alle verzonnen armoe en ziektes van het afgelopen jaar moeten uit zijn volle knip worden getoverd. Hij is geld waard!

En als dan na het plengen van honderden tranen de heer zich in het vliegtuig heeft gezet met een ‘snik, tot volgend jaar’ wordt het huis weer op orde gebracht, zijn Oma en Opa wonderbaarlijk genezen, en gaat de dame de volgende dag weer naar haar eiland om verder te gaan met waar ze zo goed in is. Kaartspelen en het schuiven van damstenen en nog veel meer….

Erik Kuijpers
Over Erik Kuijpers 706 Artikelen
Erik Kuijpers (1946) werkte 36 jaar als aangiftemedewerker inkomsten- en vennootschapsbelasting. In 2002 emigreerde hij naar Nongkhai in Thailand waar ook zijn partner en pleegzoon wonen. Erik pendelt nu afhankelijk van de seizoenen tussen Thailand en Nederland