Oprichter van Crypto Lending Celsius Network gearresteerd, beschuldigd van fraude

13 juli (Reuters) – Alex Mashinsky, de oprichter en voormalig CEO van de failliete cryptocurrency-geldschieter Celsius Networks, is gearresteerd en beschuldigd van fraude, zei een Amerikaanse advocaat in New York donderdagochtend, toen drie federale toezichthouders hem en zijn bedrijf aanklaagden.

De 57-jarige Mashinsky werd beschuldigd van zeven misdrijven, waaronder effectenfraude, grondstoffenfraude en bankfraude, terwijl de voormalige hoofdinkomsten van Celsius, Ronnie Cohen-Pavon, er vier kreeg. Donderdag.

Advocaten van Mashinsky en Celsius reageerden niet onmiddellijk op verzoeken om commentaar, en de advocaat van Cohen-Pavon was niet onmiddellijk bereikbaar.

Het Amerikaanse advocatenkantoor in Manhattan zei dat het om 11.30 uur ET (1530 GMT) een persconferentie zou houden om details te geven over de aanklachten tegen Mashinsky en Cohen-Pavon.

Mashinsky en Cohen-Pavon werden beschuldigd van het manipuleren van de Hoboken-markt van het crypto-token van het in New Jersey gevestigde bedrijf, Cell, evenals een plan om de prijs van de cryptocurrency te manipuleren en fraude met betrekking tot de manipulatie van het token. Volgens het lastenboek.

In een gerelateerde ontwikkeling klaagde de Amerikaanse Securities and Exchange Commission donderdag Mashinsky en Celsius aan, bewerend dat hij en Celsius miljarden dollars hadden ingezameld door niet-geregistreerde crypto-activa-effecten te verkopen en investeerders te misleiden over het financiële succes van het bedrijf. .

De Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission en de Federal Trade Commission hebben rechtszaken aangespannen tegen Celsius en Mashinsky. De FTC zegt dat het een schikking heeft getroffen met Celsius die het permanent verbiedt om met de activa van klanten om te gaan.

Regelgevers hebben Mashinsky en zijn bedrijf ervan beschuldigd Celsius af te schilderen als veilig en meer als een traditionele bank, en riskante stappen te ondernemen om hoogrentende rentetarieven op klantdeposito’s aan te bieden.

READ  Kijk hoe SpaceX op 5 juni een Dragon-vrachtschip naar het ruimtestation lanceert na een vertraging van 2 dagen

Terwijl Celsius miljoenen dollars verloor en klanten zich haastten om hun geld terug te krijgen, beweerden de toenmalige CEO en zijn bedrijf dat Celsius financieel veilig was en genoeg geld had om het geld terug te betalen, aldus toezichthouders.

Celsius, een in New Jersey gevestigde crypto-geldschieter, diende in juli vorig jaar een aanvraag in voor Chapter 11-faillissementbescherming na het bevriezen van opnames van klanten.

Celsius was vorig jaar de eerste in een reeks faillissementen in de cryptocurrency-industrie. Het vroeg faillissement aan kort nadat het in Singapore gevestigde crypto-hedgefonds Three Arrows Capital en rivaliserende crypto-geldschieter Voyager Digital hetzelfde deden.

De rechtszaak van de SEC beweert dat Celsius en Mashinsky miljarden dollars hebben ingezameld bij investeerders door “niet-geregistreerde en frauduleuze aanbiedingen en verkopen van crypto-activa-effecten” en investeerders hebben misleid over het financiële succes van Celsius.

Het bedrijf zei dat Celsius zich bezighield met “gevaarlijke handelspraktijken” en ongedekte leningen verstrekte ondanks het feit dat het investeerders had verteld dat dit niet het geval was. Het bedrijf beweerde ten onrechte $ 50 miljoen te hebben opgehaald door zijn token te verkopen en beweerde 1 miljoen actieve gebruikers te hebben.

Rechtszaken door toezichthouders dragen bij aan de voortdurende uitdagingen voor het Celsius-netwerk en de oprichter ervan. In januari klaagde de procureur-generaal van de staat New York Mashinsky aan, omdat hij beweerde dat hij investeerders voor miljarden dollars in digitale valuta had opgelicht door de slechte gezondheid van het uitleenplatform te verdoezelen.

De crypto-industrie staat op wankele grond sinds de rechtszaken van de SEC tegen de grote crypto-uitwisselingen Binance en Coinbase Global (COIN.O) vorige maand het risico op verdere regelgevingsuitdagingen voor de sector met zich meebrachten.

READ  Woedende afwerkingen bepalen de laatste vier: nr. 5 zaden Miami, San Diego State zijn binnen

Mashinsky is een seriële ondernemer en heeft acht bedrijven opgericht, waaronder telecommunicatieprovider Arbinet, dat in 2004 naar de beurs ging, en Transit Wireless, dat wifi levert aan de metro’s van New York City.

Rapportage door Nikate Nishant in Bangalore, Hannah Long in Washington en Elizabeth Howcroft in Londen; Aanvullende rapportage door Chris Prentice in New York; Bewerking door Shinjini Ganguli, Chisu Nomiyama en Jonathan Otis

Onze normen: Vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.

Niket Nishant News en kwartaalcijfers van de grootste banken, kaartmaatschappijen, financiële technologie- en vermogensbeheerders van Wall Street. Hij behandelt ook grote IPO’s en durfkapitaalfinanciering in een laat stadium op Amerikaanse beurzen, samen met nieuws en ontwikkelingen op het gebied van regelgeving in de cryptocurrency-industrie. Zijn schrijven verschijnt…

Hannah Long behandelt financiële technologie en cryptocurrency, inclusief de bedrijven die de sector aandrijven en de beleidsontwikkelingen die de sector beheersen. Hannah werkte eerder bij American Banker, waar ze toezicht hield op bankregelgeving en de Federal Reserve. Hij studeerde af aan de Universiteit van Maryland, woont in College Park en Washington, DC.

Rapporten over het snijvlak van financiën en technologie, waaronder cryptocurrencies, NFT’s, virtuele werelden en het “Web3” van betalingen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *