Opmerkelijk, leuk, leuker, leukst in media: van pijpen tot rapetwin

Must read, Van Redactie, links, traditionele media

 

Rijp en groen uit de media

 

Pastoor Jan van Noorwegen haalde alle Brabantse media nadat hij volgens het Brabants Dagblad zichtbaar geraakt  was door….. Ja, dat is de vraag. Belachelijk dat pijpen in het biechthokje niet strafbaar is, luidt de kop. Wat blijkt. In de Heuvelskerk (zo heet-ie echt) was een seksfeest gefilmd door porno-acteurs. De pastoor was boos dat de officier van justitie de blowjobbers niet wilde vervolgen. Wij geven die officier gelijk. Geen geestelijke in het biechthokje en de acteurs waren meerderjarig.

De Antilliaanse psychiater Glenn Helberg heeft zich in Nederland gespecialiseerd in transculturele psychiatrie. Logisch dus dat je dan lijstduwer wordt van de succcesvolle politieke partij Artikel 1 van Sylvana Simons. U weet wel, de club van onze zwarte broeders en zusters die vindt dat een witte huidskleur gevolg is van onderdompeling in doopwater met succesvolle. In het VPRO-programma Zomergasten legde Hellberg uit dat jezelf kunnen zijn en erbij kunnen horen, niet vanzelfsprekend is. Om jezelf te kunnen zijn moet je jezelf laten zien, en dat kan strijd opleveren, want het roept nogal eens onbegrip en weerstand op. Misschien omdat met een clubje van honderd lawaai maken als een bende van duizenden je gegarandeerd op de buis brengt, waarna een miljoenenpubliek in de gordijnen klimt?

Maar één lelieblanke fan heeft de psychiater op zeker. Gecategoriseerd in de rubriek feminisme plaatst Het Parool een preek van gender-expert Jens van Tricht. Hij zat zoals alle mannen gevangen in het hardnekkige keurslijf van de blanke heteroseksuele man. Zijn bevrijdende getuigenis: ‘We moeten af van het traditionele beeld van mannelijkheid waarin de man dominant, sterk en stoer moet zijn’. Nou, dat hebben we deze week kunnen zien. Bij Frankrijk-Nederland.

Dat er een damesmarkt is voor niet bevrijde mannen bewijst geillustreerd weekblad Panorama dat op stap gaat met Sharon en Esmee, ‘de geilste, lekkerste tweeling in Maaskantje’. Wij houden het op het Vleesgeworden Onbenul. Het duo gaat graag uit de bol in de Maasstedelijke Club Vie. Hoezo? ‘Daar word je tenminste nog half verkracht.’ Voor wie daar op valt hebben we op de voorpagina een plaatje van de rapetwin geplakt.

In de New Yorker ziet een geleerde schrijver het boeddhisme als een vorm van zelfhulp.  Boeddha heb je daarbij niet nodig, want mediteren zonder beeldje voor je snufferd kan ook. Proberen dan maar, en vooral deze wisecrack in het vizier houden (sorry, in het engelse dialect komt-ie beter over): A faith practice with an authoritarian structure sooner or later becomes a horror; a faith practice without an authoritarian structure sooner or later becomes a hobby.

Dat brengt ons als vanzelf in Thailand en hoe Nederlanders daar reilen en zeilen. Er is na het tragische verscheiden van ambassadeur Karel Hartogh een nieuwe diplomatieke equipe aangetreden, geleid door plaatsvervangend chef de poste Thomas van Leeuwen. Op Facebook/Thailandblog deze introductie:  ‘als Plaatsvervangend Chef de Poste en Hoofd van de Politieke en Economische Afdeling zal Thomas de nauwe relatie van Nederland met Thailand bevorderen.’ Nou is dat taalkundig al geheimtaal, dus hebben we even in Brussel geinformeerd of de nauwe relatie spoort met het Europees ‘sanctiebeleid’ tegen de junta. Dat blijkt gelukkig zo te zijn. ‘Zolang er maar geen sprake is van hoog bezoek over en weer’, aldus deze gezaghebbende bron. Hele geruststelling.

Op Thailandblog komen we nog een ander soort jargon tegen. Heer Frans Amsterdam beschrijft in afleveringen zijn verkeer met de andere sekse in de sector Lust en List.  Je moet geïnformeerd zijn in de geneugten van het bruisende nachtlaven anders raak je bij zinnen als deze de weg wijt: ‘Ik heb nog eens extra duidelijk gemaakt dat Tuk-Tuk butterfly is, dat ze echt maar één nacht kan blijven en dat het misschien niet zo zinvol is om nou alleen voor mij naar Pattaya te komen. Dat had ze begrepen, om 5 PM in de Wonderful 2 Bar dus.’

Een bittere pil voor de fans van Pattaya moet zijn dat Thailandblog hun wereldstad wegzet als ‘ranzig’. Pleister op de wonde: Bangkok is een veel ranziger stad dan Pattaya. Bovendien, dat ranzig in de overtreffende trap blijkt niet te zijn gestoeld op veldwerk of behoefte aan veldwerk van stellingnemer Khun Peter.

Vertederend is deze waarschuwing:  ‘Oppassen voor mogelijke legionellabesmetting in Dubai’. Mevrouw Y. S,, zich bevindend in of op weg naar de zandbak met airco is gewaarschuwd!

Over Redactie 798 Artikelen
De auteursnaam van de redactie van Trefpunt Azië. Wij publiceren onder deze naam berichten van de redactie en bijdragen die niet onder naam van de bron kunnen worden geplaatst.

1 Comment

 1. ‘Genderexperts, de man dominant, sterk en stoer…’
  De hoogste tijd dat psychogen, psychiaters en meer soorten van mensen die zich in de mens verdiepen hun oogkleppen afdoen, verder kijken dan hun eigen geboortedatum en de inzichten en verworvenheden van collega’s uit evolutionaire biologie, evolutiebiologie, antropologie, paleologie, paleo-ecologie enz. in hun visies en denkmodellen inbrengen.
  Waar gaat het om? Wel hierom!
  Toen de megafauna (reuzenmammoet, mastodonten, oerrund, reuzenluiaard enz.) tengevolge van het verdwijnen van de laatste ijstijd uitgestorven was, viel er heel wat te eten weg en het overwicht van de man als jager-voedselverstrekker stuikte in elkaar.
  Het verzamelen van eetbare planten werd steeds belangrijker en die expertise viel volledig in het domein van de vrouwen.
  Gevolg: de machtsverhoudingen binnen de sociale groep veranderden significant. De sterkste mannen konden niet langer de vrouwen monopoliseren. Spierkracht was niet langer het aantrekkelijkste kenmerk voor de vrouw bij het kiezen van een partner.
  Zij koos voor mannen met minder power.
  Als gevolg daarvan nam hun nageslacht in grootte af. Dat gebeurde in de afloop van de laatste ijstijd, ca. 21 000 jaar geleden op haar koudst. De mannen kregen kleinere lichamen en hun dominantie was niet meer nodig.
  Door overtalrijke fossiele vondsten onderzocht en in kaart gebracht.
  Helaas moet er sindsdien weer iets in de koffie gedaan zijn. Blijkbaar hebben de mannetjes sindsdien door de stedelijke beschavingen (ca. 8 000 jaar geleden) weer de strategie gevonden om te domineren. Tot op de dag van vandaag. En ze zijn weer groter geworden dan de vrouwtjes.
  Onze reuzensteden met teveel mensen samengepropt, vragen de polarisering om het evolutionair proces op punt te houden: wit-zwart, rijk-arm, jong-oud, machtig-machteloos, idioot-gewetenloos, gewelddadig-weerloos… En ook man-vrouw, ja!
  Zo, eens een andere kijk op dat gejammer.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.