Op zoek naar Schoonheid in Azië: Wang Yi Guang

Roger Stassen, Wang Yi Guang 1

“Dankzij mijn werk bij de Chinese Spoorwegen heb Ik de Tibetaans hoogvlakte een aantal maal kunnen bezoeken. Elke keer opnieuw raakte ik onder de indruk van het adembenemend mooie landschap. Bovendien beviel de mentaliteit van de Tibetaanse mensen me enorm. Het diepe respect dat ze voor de natuur en hun dieren hebben, hun onbezorgdheid en levensvreugde, hun onwankelbaar optimisme, hun vredige manier van leven. Dat alles vormde zulk een gigantisch contrast met het jachtige leven van de stedeling dat ik kende.

Roger Stassen, Wang Yi Guang 2

 

Roger Stassen, Wang Yi Guang 3

Wanneer ik er was bracht ik een groot deel van mijn vrije momenten door op mijn rug liggend in het gras. Weliswaar moeizaam happend naar zuurstof omdat ik weer maar eens last had van hoogteziekte.

Roger Stassen, Wang Yi Guang 4

 

Roger Stassen, Wang Yi Guang 5

Aldaar starend naar de heldere, onbezoedelde lucht beleefde ik een onvergetelijk moment. Ik zag twee jonge Tibetaanse meisjes vrolijk en ongedwongen dartelen door het prachtige decor terwijl ze een kudde yaks aan het hoeden waren. De meisjes deden me denken aan ‘Feitian’ de vliegende godin uit de Chinese mythologie. Deze volmaakte sprookjesachtige scène raakte me tot in het diepst van mijn ziel en blijft onuitwisbaar verbonden met mijn beleving van Tibet en zijn bewoners.”

Alzo sprak Wang Yi Guang.

Roger Stassen, Wang Yi Guang 6

 

Roger Stassen, Wang Yi Guang 7

“Tibetaanse meisjes vergezeld van yaks en schapen vliegend door het zwerk, er is niet veel meer nodig om mijn fantasie een kickstart te geven, zelfs zonder enige hinder te ondervinden van hoogteziektesymptomen. Zijn werk raakt en boeit me en ik word er op een prettige, onverklaarbare manier vrolijk van”.

Alzo sprak Roger Stassen.

Roger Stassen, Wang Yi Guang 8

 

Roger Stassen, Wang Yi Guang 9

Enkele biografische gegevens

Wang Yi Guang werd geboren (1962) in de bergachtige regio Yimeng van China’s Noord-Oostelijke provincie Shandong. Hij is de jongere broer van Wang Yidong, ook een zeer begaafd schilder. Hij studeerde aan de Centrale Kunstacademie van Beijing en nam deel aan tal van tentoonstellingen in binnen- en buitenland. Hij werkt als designer bij de China Railway Construction Corporation.

Roger Stassen, Wang Yi Guang 10

 

Roger Stassen, Wang Yi Guang 11

 

Roger Stassen, Wang Yi Guang 12

Roger Stassen
Over Roger Stassen 107 Artikelen
Roger Stassen werd in 1954 geboren te Genk, Belgisch Limburg. Als kind al een fantasierijke dromer en boekenwurm. Na een bijzonder gevarieerd beroepsleven als o.a. verpleger, sjouwer bij een verhuisfirma, matroos op de binnenvaart, fabrieksarbeider, stratenmaker, jeugdauteur en archiefbediende nu met pensioen, eindelijk! Want de heerlijke mogelijkheid hebbend voor langere periodes in Thailand te verblijven, het vaderland van zijn echtgenote Siriwan. Sinds 1993 met deze Noord-Thaise uit Chiang Kham gehuwd, lief, leed en de bankrekening delend. Heeft bij regelmaat onbedwingbare schrijfkriebels, is hondsdol (dol op honden), fotografeert bijzonder graag en interesseert zich voor tropische flora. Thailand is een gigantisch vat vol verhalen die enkel nog geschreven moeten worden. Wat al wel geschreven is kan ook worden gelezen op https://mijnazieblog.wordpress.com

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*