Op zoek naar Schoonheid in Azië: Schoonheden in Waterverf

Op zoek naar schoonheid in Azië, Schoonheden in waterverf 1

U mag er een ander idee over hebben maar ik vind dat schilderen met waterverf verdomd moeilijk is.

Op zoek naar schoonheid in Azië, Schoonheden in waterverf 2

Dat komt omdat je het nooit helemaal zelf in de hand hebt. De kleur die je voor ogen had wordt net iets anders. Die verdomde laatste penseelstreek loopt/breidt uit over diverse vlakken en verknoeit het eindresultaat. Je kan niet corrigeren. Je moet verder met datgene wat het het nu geworden is. Je moet je overgeven aan de grilligheid en de eigenzinnigheid van het medium.

Op zoek naar schoonheid in Azië, Schoonheden in waterverf 3

 

Op zoek naar schoonheid in Azië, Schoonheden in waterverf 4

Het verklaart mijn grote bewondering voor meesters in dit vak. Artiesten als Atsushi dus. Zij slagen er wel in om schoonheid te scheppen met aquarel. Hij… ik ga van de veronderstelling uit dat het om een mannelijke kunstenaar gaat (tot mijn grote frustratie vond ik amper gegevens)… hij tovert met zijn penselen, speelt met kleuren en laat me duizelend naar lucht happen, niet uit ademnood maar omdat het zo crimineel mooi is.
Kijk en oordeel zelf.

Op zoek naar schoonheid in Azië, Schoonheden in waterverf 5

 

Op zoek naar schoonheid in Azië, Schoonheden in waterverf 6

Atsushi studeerde en gradueerde aan de kunstfaculteit van Nihon en woont in Ito-Takahara, Japan. Organisator van de Ito-Takahara Aquarel Studio Cursus.

Op zoek naar schoonheid in Azië, Schoonheden in waterverf 7

 

Op zoek naar schoonheid in Azië, Schoonheden in waterverf 8

Dit is zijn instagramaccount.

Dit is deel 34 in een serie, waarin Roger Stassen op zoek gaat naar Schoonheid in Azië. Het vorige deel vindt u hier.

 

 

Over Roger Stassen 157 Artikelen
Roger Stassen werd in 1954 geboren te Genk, Belgisch Limburg. Als kind al een fantasierijke dromer en boekenwurm. Na een bijzonder gevarieerd beroepsleven als o.a. verpleger, sjouwer bij een verhuisfirma, matroos op de binnenvaart, fabrieksarbeider, stratenmaker, jeugdauteur en archiefbediende nu met pensioen, eindelijk! Want de heerlijke mogelijkheid hebbend voor langere periodes in Thailand te verblijven, het vaderland van zijn echtgenote Siriwan. Sinds 1993 met deze Noord-Thaise uit Chiang Kham gehuwd, lief, leed en de bankrekening delend. Heeft bij regelmaat onbedwingbare schrijfkriebels, is hondsdol (dol op honden), fotografeert bijzonder graag en interesseert zich voor tropische flora. Thailand is een gigantisch vat vol verhalen die enkel nog geschreven moeten worden. Wat al wel geschreven is kan ook worden gelezen op https://mijnazieblog.wordpress.com

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*