Op zoek naar schoonheid in Azië: Kwon Kyung Yup

Kwon Kyung Yup
ook wel Loise Kwon genoemd.

Je ziet dagelijks ontzettend veel om je heen. Duizenden beelden, objecten, panorama’s worden door je ogen gezien en daarna geanalyseerd door je hersenen.  Voor diegenen onder ons die op zoek zijn naar schoonheid (zoals ikzelf in deze serie) komt er nog een soort filtering bovenop. Want wat is mooi? Waarom is het bijzonder? Waarom word je erdoor geraakt? Om welke reden word je vertederd, geprikkeld, geëmotioneerd door deze of gene kunstenaar?

Toen ik haar werk voor het eerst zag moet dit mijn schoonheidsgevoelige snaar gestreeld hebben. Inderdaad strelen zoals het zacht teder wrijven over een bassnaar met een zachte warme klank tot gevolg. Hierna ging ik afbeeldingen van haar werk verzamelen om zo later deze aflevering te schrijven.

In een interview voor STARTnet vertelt ze dat haar schilderijen als meditatieve ruimtes zijn waarin ze verlangen, verdriet en fantasie uitbeeldt. Haar werk straalt traagheid en kalmte uit. De afgebeelde figuur treedt steeds op de voorgrond en is te onberispelijk en wordt hierdoor een onmenselijk surrealistisch wezen.

De toeschouwer voelt zich geboeid, aangetrokken door de beknopte eenvoud van het beeld, ondergedompeld in een beklemmende, zware stilte. De te perfecte bleke huid contrasteert met het trauma van leed en pijn ergens tussen dood en leven. In verband gewikkeld wachten ze op een onzeker herstel, een steeds terugkerend thema in haar werk.

Kwon Kyung Yup behaalde zowel haar bachelor als master in schilderen aan de Sejong University, Seoul,

Haar Instagramaccount

Lees ook: Op zoek naar schoonheid in Azië: Bao Pham

Over Roger Stassen 157 Artikelen
Roger Stassen werd in 1954 geboren te Genk, Belgisch Limburg. Als kind al een fantasierijke dromer en boekenwurm. Na een bijzonder gevarieerd beroepsleven als o.a. verpleger, sjouwer bij een verhuisfirma, matroos op de binnenvaart, fabrieksarbeider, stratenmaker, jeugdauteur en archiefbediende nu met pensioen, eindelijk! Want de heerlijke mogelijkheid hebbend voor langere periodes in Thailand te verblijven, het vaderland van zijn echtgenote Siriwan. Sinds 1993 met deze Noord-Thaise uit Chiang Kham gehuwd, lief, leed en de bankrekening delend. Heeft bij regelmaat onbedwingbare schrijfkriebels, is hondsdol (dol op honden), fotografeert bijzonder graag en interesseert zich voor tropische flora. Thailand is een gigantisch vat vol verhalen die enkel nog geschreven moeten worden. Wat al wel geschreven is kan ook worden gelezen op https://mijnazieblog.wordpress.com

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*