Op zoek naar schoonheid in Azië. Het kleurgebruik van Sachin Akalekar

Roger Stasse, Schoonheid Azië, Sachin Akalekar, Kleurgebruik,
Roger Stasse, Schoonheid Azië, Sachin Akalekar, India, Toen ik haar, “de geitenhoedster”, voor het eerst zag werd ik terstond verliefd, tenminste op het kunstwerk. Als kunstliefhebber zal u dat gevoel ongetwijfeld ook wel kennen. Ontmoetingen met “schoonheid” doen wat met een mens. Er is een klik. Dit is het. Dit is wat u mooi vindt. Verklaringen naar de oorzaken zijn voor later want je buikgevoel zegt het heel duidelijk, het plaatje klopt. Apropos, ik noemde haar “de geitenhoedster” omdat er “untittled” als onderschrift stond. Schoonheid verdient echter altijd een naam.

Wanneer je eenmaal de naam van de artiest kent ontdek je andere werken. Soms wordt het een teleurstelling omdat het niveau niet meer wordt geëvenaard. Niet zo bij Sachin Akalekar. De ver- en de bewondering bleef onaangetast.
Roger Stasse, Schoonheid Azië, Sachin Akalekar, India,
Roger Stasse, Schoonheid Azië, Sachin Akalekar, Kleurgebruik,
Zijn minimalistische figuratieve stijl is uniek. Zinderend kleurgebruik met als onderwerp het landelijke India. Soms lopen de achtergronden (bomen, bloemen, dorpswoningen) verder op de voorgrond. Het stoort geenszins, het is zelfs heel mooi voor wat mij betreft. Ook de geiten met hun lange oren zijn mooi en lief, je zou ze zo willen hoeden. Of zouden we de geitenhoedster willen ontmoeten? Kan natuurlijk ook, een geitenhoedsterhoeder worden alshetware.
Roger Stasse, Schoonheid Azië, Sachin Akalekar, Kleurgebruik,
Roger Stasse, Schoonheid Azië, Sachin Akalekar, India,
Sachin Akalekar (dec. 1976) groeide op in Kolhapur, Maharashtra district, India. Hij behaalde in 1996 het diploma Art Teacher en in 2000 een BFA (Bachelor of Fine Arts) aan het Abhinav Kala Mahavidyalaya te Pune.
Roger Stasse, Schoonheid Azië, Sachin Akalekar, Kleurgebruik,
Roger Stasse, Schoonheid Azië, Sachin Akalekar, India, Geiten

 

Eerdere vondsten van Aziatische schoonheid  op Trefpunt: De Chinese vrouwen van Feng Changjiang

 

Over Roger Stassen 157 Artikelen
Roger Stassen werd in 1954 geboren te Genk, Belgisch Limburg. Als kind al een fantasierijke dromer en boekenwurm. Na een bijzonder gevarieerd beroepsleven als o.a. verpleger, sjouwer bij een verhuisfirma, matroos op de binnenvaart, fabrieksarbeider, stratenmaker, jeugdauteur en archiefbediende nu met pensioen, eindelijk! Want de heerlijke mogelijkheid hebbend voor langere periodes in Thailand te verblijven, het vaderland van zijn echtgenote Siriwan. Sinds 1993 met deze Noord-Thaise uit Chiang Kham gehuwd, lief, leed en de bankrekening delend. Heeft bij regelmaat onbedwingbare schrijfkriebels, is hondsdol (dol op honden), fotografeert bijzonder graag en interesseert zich voor tropische flora. Thailand is een gigantisch vat vol verhalen die enkel nog geschreven moeten worden. Wat al wel geschreven is kan ook worden gelezen op https://mijnazieblog.wordpress.com

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*