Op zoek naar Schoonheid in Azië: de schoonheid van liefde en bedrog

Op zoek naar schoonheid in Azië: de schoonheid van liefde en bedrog 1

Volledig doorweekt, haar kleding plakkend en druipend rond haar fraaie lichaam stapt ze uit de heilige Ganges… recht het schilderij in. Eenmaal binnen het kader offert ze enkele lotusbloemen. Het symbool van zuiverheid en goddelijke geboorte in het Hindoeïsme.

Op zoek naar schoonheid in Azië: de schoonheid van liefde en bedrog 2

 

Op zoek naar schoonheid in Azië: de schoonheid van liefde en bedrog 3

Vijender Sharma (1962) geboren in Dehli was door zijn vader (politieagent) voorbestemd om in zijn voetsporen te treden. Hij moest en hij zou bij de Indiase ambtenarij.
Trouwens er was niemand in zijn familie die hem ooit aanmoedigde zich verder te bekwamen in datgene wat hij als kind voortdurend deed, namelijk schetsen, inkleuren en tekenen.

Op zoek naar schoonheid in Azië: de schoonheid van liefde en bedrog 4

 

Op zoek naar schoonheid in Azië: de schoonheid van liefde en bedrog 5

Toch bleef hij volharden en vastbesloten om zijn eigen weg te gaan. Met het ontwerpen van covers van boeken en posters voor feuilletons verdiende hij het benodigde studiegeld. Na het behalen van zijn bachelor en master aan het Dehli College of art werd hij al snel een rijzende ster in Indiase kunstkringen.

Op zoek naar schoonheid in Azië: de schoonheid van liefde en bedrog 6

 

Op zoek naar schoonheid in Azië: de schoonheid van liefde en bedrog7

Hij schildert datgene wat hem boeit: liefde en spiritualiteit, de dood, bedrog, maskerade, hypocrisie en corruptie. Universele thema’s die de mens met al zijn gebreken typeren of, ook wel eens, de mens in al zijn grootheid.

Op zoek naar schoonheid in Azië: de schoonheid van liefde en bedrog 8
De eeuwige maskerade.

Op zoek naar schoonheid in Azië: de schoonheid van liefde en bedrog 9

Zoals u kan opmerken kleurt Vijender Sharma meestal buiten de lijntjes (letterlijk). Het en de kader vormen voor hem geenszins een grens. Zijn schilderingen deinen uit en nemen het in beslag. Het maakt allemaal deel uit van zijn bijzondere en unieke stijl.

Op zoek naar schoonheid in Azië: de schoonheid van liefde en bedrog 10

Dit is deel 36 in de serie Op zoek naar Schoonheid in Azië, samengesteld door Roger Stassen. Deel 35 vindt u hier.

Over Roger Stassen 157 Artikelen
Roger Stassen werd in 1954 geboren te Genk, Belgisch Limburg. Als kind al een fantasierijke dromer en boekenwurm. Na een bijzonder gevarieerd beroepsleven als o.a. verpleger, sjouwer bij een verhuisfirma, matroos op de binnenvaart, fabrieksarbeider, stratenmaker, jeugdauteur en archiefbediende nu met pensioen, eindelijk! Want de heerlijke mogelijkheid hebbend voor langere periodes in Thailand te verblijven, het vaderland van zijn echtgenote Siriwan. Sinds 1993 met deze Noord-Thaise uit Chiang Kham gehuwd, lief, leed en de bankrekening delend. Heeft bij regelmaat onbedwingbare schrijfkriebels, is hondsdol (dol op honden), fotografeert bijzonder graag en interesseert zich voor tropische flora. Thailand is een gigantisch vat vol verhalen die enkel nog geschreven moeten worden. Wat al wel geschreven is kan ook worden gelezen op https://mijnazieblog.wordpress.com

2 Comments

  1. Delen van zijn schilderijen zijn met bijna fotografische precisie geschilderd. Dat is heel iets anders dan dat “een deel een foto is of lijkt” zoals je insinueert Berthy. Op YouTube gewoon zijn naam ingeven zodat je zijn werkwijze kan zien en alle twijfels worden weg genomen.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*