Op zoek naar schoonheid in Azië: Choi Xoo Ang

De kracht van lichaamstaal

Choi Xoo Ang is een hedendaagse Koreaanse beeldhouwer en installatiekunstenaar. Vooral bekend om zijn olie-op-hars sculpturen die levensechte lichamen en lichaamsdelen uitbeelden. Hij vervormt vaak de menselijke figuur met extra grote of groteske toevoegingen. Geboren in 1975 in Seoul, Korea, behaalde hij in 2005 zijn MFA in beeldhouwkunst aan de Seoul National University.

Hij haalt lichaamsdelen uit hun verband om verontrustende en tot nadenken stemmende stukken te maken.

Zijn werken werden tentoongesteld in musea en galerieën in zijn thuisland, waaronder het National Museum of Modern and Contemporary Art in Seoul, het Gwangju Museum of Art, het Seoul National University Museum of Art (SNUMoA) en Dukwon Gallery. Choi woont en werkt in Seoul, Korea.

Diepe, complexe en soms mysterieuze emoties zijn inherent voor de diersoort mens. Ze kleuren onze dagen en hebben een grote invloed op de manier waarop we over ons leven denken. Hoewel alle mensen hun persoonlijke emoties zouden kunnen beheersen, zijn er momenten waarop dat niet het geval is – dan sturen onze emoties ons.

De Koreaanse kunstenaar Xoo Ang Choi heeft een indrukwekkend oeuvre gecreëerd. Zijn kunst onthult de rauwe realiteit van het moderne leven waarmee gewone mensen elke dag worden geconfronteerd.

Biografische informatie vond ik via:
https://www.widewalls.ch/artists/xooang-choi

Dit is zijn instagramaccount: https://instagram.com/xooang?igshid=1royhkn4vszfo

Over Roger Stassen 157 Artikelen
Roger Stassen werd in 1954 geboren te Genk, Belgisch Limburg. Als kind al een fantasierijke dromer en boekenwurm. Na een bijzonder gevarieerd beroepsleven als o.a. verpleger, sjouwer bij een verhuisfirma, matroos op de binnenvaart, fabrieksarbeider, stratenmaker, jeugdauteur en archiefbediende nu met pensioen, eindelijk! Want de heerlijke mogelijkheid hebbend voor langere periodes in Thailand te verblijven, het vaderland van zijn echtgenote Siriwan. Sinds 1993 met deze Noord-Thaise uit Chiang Kham gehuwd, lief, leed en de bankrekening delend. Heeft bij regelmaat onbedwingbare schrijfkriebels, is hondsdol (dol op honden), fotografeert bijzonder graag en interesseert zich voor tropische flora. Thailand is een gigantisch vat vol verhalen die enkel nog geschreven moeten worden. Wat al wel geschreven is kan ook worden gelezen op https://mijnazieblog.wordpress.com

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*