Op zoek naar Schoonheid in Azië: de Betekenis van het Menselijk Bestaan

Roger Stassen, Op zoek naar schoonheid in Azië, Chie Shimizu 1

“Mijn werk gaat over de eeuwige vraag die tijdens iemands leven opkomt: wat is de betekenis van het menselijk bestaan?”, zegt de kunstenares. “De mens lijkt nietig en kwetsbaar temidden de onmetelijkheid van de natuur en toch is elk leven uniek en vol energie. Ik geloof dat de korte duur van ons leven in verhouding is met wat anders zo groot lijkt”… dit zei Chie Shimizu tijdens een interview (in Hi Fructose the new contemporary art magazine).

Roger Stassen, Op zoek naar schoonheid in Azië, Chie Shimizu 2

Trachten te begrijpen wat een kunstenaar bezielt is één ding, proberen te doorgronden wat je zelf voelt bij het bekijken ervan een ander. Sculpturen hebben altijd al mijn aandacht getrokken. Tijdens recente citytrips (precorona tijden) zocht ik steeds de plekjes op waar zij zich bevonden. Het karakter van een straat, een plein, ja zelfs een stad wordt in belangrijke mate bepaald door aanwezige topwerken.

Roger Stassen, Op zoek naar schoonheid in Azië, Chie Shimizu 3

 

Roger Stassen, Op zoek naar schoonheid in Azië, Chie Shimizu 4

Tot op vandaag begrijp ik nog steeds niet waarom Chie Shimizu met haar creaties mijn hart sneller doet slaan. Toch bleef, ook nadat ik gaandeweg meer van haar werk te zien kreeg, mijn adoratie onaangetast. Ik ervoer een soort onverklaarbare heerlijke vreugde. Echt, ze is geweldig! Bovendien houdt ze dat niveau in al haar werken. Mocht het nog niet duidelijk zijn, ik ben een fan. En ja het zal wel persoonlijk zijn maar wie weet krijg ik nu een heus leger medebewonderaars.

Roger Stassen, Op zoek naar schoonheid in Azië, Chie Shimizu 5

Chie Shimizu werd geboren in Japan in 1971. Ze behaalde haar BFA  aan de Tokyo University of the Arts in 1993 en haar MFA in beeldhouwkunst aan de New York Academy of Art in 2001.

Roger Stassen, Op zoek naar schoonheid in Azië, Chie Shimizu 6

Ze heeft verschillende tentoonstellingen kunnen realiseren van zowel sculpturen als olieverfschilderijen in Tokio en Kanagawa, Japan. Haar werk werd tentoongesteld op tal van locaties in New York, waaronder Island Weiss Gallery, Mark Miller Gallery, Dillon Gallery, Booth Gallery en Fresh Window Gallery. Het werk van Shimizu is ook opgenomen in privécollecties over de hele wereld, van de Verenigde Staten tot Duitsland, Turkije, Israël, Peru en Japan. Ze woont en werkt momenteel in Queens, New York.

Roger Stassen, Op zoek naar schoonheid in Azië, Chie Shimizu 7

 

Roger Stassen, Op zoek naar schoonheid in Azië, Chie Shimizu 8

Roger Stassen
Over Roger Stassen 123 Artikelen
Roger Stassen werd in 1954 geboren te Genk, Belgisch Limburg. Als kind al een fantasierijke dromer en boekenwurm. Na een bijzonder gevarieerd beroepsleven als o.a. verpleger, sjouwer bij een verhuisfirma, matroos op de binnenvaart, fabrieksarbeider, stratenmaker, jeugdauteur en archiefbediende nu met pensioen, eindelijk! Want de heerlijke mogelijkheid hebbend voor langere periodes in Thailand te verblijven, het vaderland van zijn echtgenote Siriwan. Sinds 1993 met deze Noord-Thaise uit Chiang Kham gehuwd, lief, leed en de bankrekening delend. Heeft bij regelmaat onbedwingbare schrijfkriebels, is hondsdol (dol op honden), fotografeert bijzonder graag en interesseert zich voor tropische flora. Thailand is een gigantisch vat vol verhalen die enkel nog geschreven moeten worden. Wat al wel geschreven is kan ook worden gelezen op https://mijnazieblog.wordpress.com

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*