Op zoek naar Schoonheid in Azië: Prafull Bhimraj Sawant


Roger Stassen, Op zoek naar Schoonheid in Azië, Prafull Bhimraj Sawant 1

Prafull Bhimraj Sawant, geboren (1979) in Nasik, deelstaat Maharashtra India (Centraal-West), is een wereldberoemde aquarelkunstenaar.

Roger Stassen, Op zoek naar Schoonheid in Azië, Prafull Bhimraj Sawant2

 

Roger Stassen, Op zoek naar Schoonheid in Azië, Prafull Bhimraj Sawant3

Hij won tal van prestigieuze prijzen (45 nationale en 34 internationale). Zijn aquarelschilderijen zijn meestal gebaseerd op landschappen en voor zijn ‘figuratieve composities’ in olieverf gebruikt hij een stijlvorm gebaseerd op de samensmelting van portretten en landschappen.

Roger Stassen, Op zoek naar Schoonheid in Azië, Prafull Bhimraj Sawant4

 

Roger Stassen, Op zoek naar Schoonheid in Azië, Prafull Bhimraj Sawant5

Prafull nam deel aan verschillende nationale en internationale exposities en werd quasi overal ter wereld uitgenodigd voor tentoonstellingen en kunstfestivals. Hij houdt drukbezochte schilderdemonstraties, workshops en lezingen en zijn werken werden door diverse musea en kunstgalerijen met naam en faam gekocht. Tot zover enkele flarden tekst uit biografieën die ik op het internet vond.

Roger Stassen, Op zoek naar Schoonheid in Azië, Prafull Bhimraj Sawant6

 

Roger Stassen, Op zoek naar Schoonheid in Azië, Prafull Bhimraj Sawant7

 

Roger Stassen, Op zoek naar Schoonheid in Azië, Prafull Bhimraj Sawant8

Ikzelf kende hem niet. U hebt volkomen gelijk, dat pleit inderdaad niet voor mijn kennis van de kunstwereld. Beter laat dan nooit, zeg ik dan en een reden meer om deze zoektocht naar schoonheid verder te zetten. Bij toeval zag ik een werk van hem en raakte onder de indruk. Het is en blijft opwindend en bijwijlen heftig. Via de app “ImageSearchMan” vind je dan meer en meer. Een groot deel van het (in dit geval van zijn) oeuvre vult dan je PC of tabletscherm. Het is, geloof me, overweldigend elke keer opnieuw. Vooral bij deze Prafull Sawant, het is een kanjer. Ik twijfel er zelfs niet aan dat u het met mij eens zal zijn.

Roger Stassen, Op zoek naar Schoonheid in Azië, Prafull Bhimraj Sawant 9

 

Roger Stassen, Op zoek naar Schoonheid in Azië, Prafull Bhimraj Sawant10

 

Roger Stassen, Op zoek naar Schoonheid in Azië, Prafull Bhimraj Sawant11
Dag kanjer, dag Prafull

 

 


Roger Stassen
Over Roger Stassen 128 Artikelen
Roger Stassen werd in 1954 geboren te Genk, Belgisch Limburg. Als kind al een fantasierijke dromer en boekenwurm. Na een bijzonder gevarieerd beroepsleven als o.a. verpleger, sjouwer bij een verhuisfirma, matroos op de binnenvaart, fabrieksarbeider, stratenmaker, jeugdauteur en archiefbediende nu met pensioen, eindelijk! Want de heerlijke mogelijkheid hebbend voor langere periodes in Thailand te verblijven, het vaderland van zijn echtgenote Siriwan. Sinds 1993 met deze Noord-Thaise uit Chiang Kham gehuwd, lief, leed en de bankrekening delend. Heeft bij regelmaat onbedwingbare schrijfkriebels, is hondsdol (dol op honden), fotografeert bijzonder graag en interesseert zich voor tropische flora. Thailand is een gigantisch vat vol verhalen die enkel nog geschreven moeten worden. Wat al wel geschreven is kan ook worden gelezen op https://mijnazieblog.wordpress.com

3 Comments

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*