Oorlog tussen Oekraïne en Rusland: live updates en nieuws

President Vladimir V. dinsdag tijdens een ontmoeting met oorlogscorrespondenten in het Kremlin.schuld…Gavriil Grigorov/Spoetnik, via Reuters

In een ongewoon, uitgebreid interview met oorlogscorrespondenten en militaire bloggers heeft president Vladimir V. Poetin schilderde dinsdag het Russische leger af als standvastig in het licht van een langverwacht Oekraïens tegenoffensief, en suggereerde dat het conflict de doelen vervulde die hij aanvankelijk had uiteengezet.

“De vijand wint op geen enkel front”, zei dhr. Poetin was de afgelopen dagen druk bezig met het Oekraïense offensief, dat zware verliezen heeft geleden in vergelijking met de relatief weinige van Rusland. Wat betreft tanks zei hij bijvoorbeeld dat Oekraïne er 160 had verloren in vergelijking met de 54 van Rusland, en voegde eraan toe dat sommige van de laatste gerepareerd konden worden. Zijn beweringen konden niet onafhankelijk worden bevestigd.

Dhr. Poetin heeft de afgelopen weken elk aspect van het conflict aangeroerd. Hij koos voor een formaat dat hij zelden gebruikte, waardoor 18 verslaggevers meer dan twee uur lang de oorlog konden onderzoeken, in een stijl die doet denken aan zijn jaarlijkse “Direct Line” -optreden, waarin hij urenlang vragen uit het hele land beantwoordt.

Hij zei dat Rusland niet meer nieuwe soldaten hoeft aan te trekken, aangezien het sinds januari ongeveer 156.000 contractanten of andere vrijwilligers heeft aangetrokken, bovenop de 300.000 die vorig jaar waren opgeroepen.

Hij probeerde het beste te halen uit het feit dat Rusland herhaaldelijk te maken had gehad met zowel manschappen als wapens, en suggereerde dat hij waardevolle lessen had geleerd over hoe hij zijn strijdkrachten beter kon organiseren.

READ  Tijdens een onaangekondigd bezoek aan Irak beloofde de chef van het Pentagon de Amerikaanse troepen daar te houden

Hij erkende dat grensoverschrijdende aanvallen vanuit Oekraïne door Russische partizanen schade hadden aangericht, en suggereerde met enige vrijmoedigheid dat Rusland een “uitsluitingszone” zou creëren aan de Oekraïense kant van de grens om te voorkomen dat zijn artillerie Rusland zou bereiken.

Op een gegeven moment stelde hij zelfs voor dat het Russische leger terug zou marcheren naar de Oekraïense hoofdstad Kiev. Russische troepen werden uit Kiev verdreven nadat ze er niet in waren geslaagd het binnen enkele dagen na een beloofde grootschalige invasie in februari 2022 in te nemen, en verloren afgelopen herfst een groot gebied rond de oostelijke stad Kharkiv door een Oekraïens offensief.

Voor Nikolai Petrov, een ervaren politiek analist, was de hele inspanning Mr. Poetin leek te proberen te bewijzen dat hij een commandant was. Wat nog belangrijker is, dhr. Petrov speculeerde.

Omdat het publiek verslaggevers en bloggers meer vertrouwt dan het ministerie van Defensie, was zijn keuze van gesprekspartners bedoeld om de schijn van een evenwichtige analyse te wekken, waarbij details zoals het aantal vernietigde Russische tanks werden weggegooid, zei Petrov. .

“Tenzij hij probeert een westers of Oekraïens publiek toe te spreken, is er geen reden voor hem om zo publiekelijk te zijn en zulke gedetailleerde uitleg te geven”, zei hij. “Het idee is om te bewijzen dat hij een commandant is die alles van alles weet.”

Ondanks westerse geldschieters, dhr. zei Poetin. Hij gaf verschillende voorheen geheime informatie toe, zoals gratie die hij verleende aan criminelen die hadden gevochten voor Wagners privé-militaire groep.

Veel van wat hij zei was niets nieuws, zoals het dreigen zich terug te trekken uit een deal waardoor Oekraïne miljoenen tonnen graan uit havens aan de Zwarte Zee kon exporteren, wat hij naar eigen zeggen deed ondanks de controle van de waterwegen door Rusland. Veel delen van de wereld hadden graan nodig.

READ  China ontkent de beweringen van Marc Moebius dat zijn regering kapitaalstromen beperkt

Hij merkte op dat de militaire productie met 2,7 keer toenam, en in sommige gevallen met 10 keer, waarbij hij een iets ander verhaal gebruikte om hun kwaliteit te verklaren. Dhr. zei Poetin.

Minister van Defensie Sergey K. Yevgeny V., de beruchte oprichter van Shoigu en Wagner’s private strijdmacht. In de laatste aflevering van de vete tussen Prigogine en Mr. Prigozhin verwierp de uitnodiging van het ministerie van Defensie om contracten voor al dergelijke organisaties te ondertekenen. Per 1 juli. De verhuizing werd gezien als een poging om enige controle uit te breiden over dergelijke troepen, die technisch gezien illegaal zijn in Rusland, terwijl ze volledige militaire privileges krijgen.

De heer Poetin zei dat hij de oproep aan paramilitaire organisaties steunde om dergelijke overeenkomsten te ondertekenen. Dhr. Petrov, inspecteur, president dhr. Suggererend dat hij Prigozhin als een folie gebruikt, heeft de huurlingcommandant herhaaldelijk opgeroepen tot escalerende aanvallen op Oekraïne en de economie op oorlogsbasis te brengen. “Het is zijn stijl om zijn man iets vreselijks te laten zeggen om aardig te zijn voordat er wordt onderhandeld”, zei hij. zei Petrov.

Alina Lobzina Bijgedragen verslag.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *