Ontdek Bangkok met Henry. Horoscoopautomaat

In Chinese tempels in Thailand kun je je toekomst laten voorspellen. Meestal gebeurt dat door een bamboe beker met genummerde stokjes (die een beetje op wierook stokjes lijken) goed door elkaar te schudden. Dat heet Kau Cim. Het is vaak behoorlijk stil in tempels, maar dat geschud op leven en dood, dat hoor je. Het zijn niet alleen arme gelovigen die het doen omdat ze best wat geluk kunnen gebruiken, ook rijke Thai willen graag weten wat de toekomst met hen voor heeft.

Henry Ontdekt Bangkok, Toekomstvoorspeller, TempelDe gelovigen knielen eerst voor een van de beelden in de tempel en bidden. Terwijl het bidden voor de oplossing voor een probleem of de wens voor (bijvoorbeeld) een kind of kleinkind doorgaat, begint het schudden. De beker moet tussen de palmen van beide handen worden vastgehouden. Je wordt geadviseerd niet van gedachte te veranderen door plotseling een ander dilemma voor te leggen, dan werkt het niet. Op een gegeven moment valt er dan een stokje uit de beker. Het nummer van dat stokje correspondeert met een velletje papier met je toekomst erop. Het kan zijn dat de tekst niet helemaal duidelijk is, dan zijn er altijd monniken in de buurt die verdere uitleg kunnen geven.

Ik heb me laten vertellen dat deze toekomstvoorspelling voortkomt uit het feit dat, lang geleden, Chinese artsen hun vrouwelijke patiënten niet aan mochten raken. Ze voorspelden hun ziekteverloop door enkel en alleen naar een arm of een been te kijken.

In de Traimit tempel, die met het ruim vijf ton zware, puur gouden boeddhabeeld, hebben ze de procedure vereenvoudigd. Geen geschud meer, je kunt gewoon het rad van fortuin je nummer laten bepalen. Kun je later altijd nog zeggen dat je beter zelf had kunnen schudden.

Foto ©HenryOntdektBangkok

 

Meer over Henry? Bezoek de Facebookpagina

Ontdek Bangkok Henry, Logo, Nieuw, Logopic

Henry Ontdekt Bangkok
Over Henry Ontdekt Bangkok 38 Artikelen
Ontdenk Bangkok met Henry brengt de bezoeker op de mooiste plekjes van de Thaise metropool. Soms onontdekte en altijd bezienswaardig dankzij een Bangkokifan. Meer info op Facebook-pagina Ontdek Bangkok met Henry

1 Comment

  1. Als mijn ex een vervelende voorspelling trok, schudde ze die stokjes nog een paar maal tot er een goede toekomstvoorspelling uitrolde. Slim.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.