Ontdek Bangkok met Henry. Het Chinese familiehuis So Heng Tai

 

Henry Ontdekt Bangkok, Familiehuis, So Heng Tai

Een ding weet je zeker: je komt er nooit langs als je er niet naar op zoek gaat. Het oude Chinese familiehuis So Heng Tai, want daar heb ik het over, ligt goed verstopt in de wirwar van activiteit die Talat Noi heet. Talat Noi ligt een beetje weggedrukt tussen Chinatown, de eerste straten die het zakengebied van Silom en Sathon worden, de rivier Chao Phraya en de weg Charoen Krung, die zo’n beetje met de rivier meegolft. In Talat Noi is het doordeweeks een drukte van belang.

Het is een kleine buurt, een oude ook, en ook nog een echte Thaise. Het is een doolhof van kleine straten en steegjes, er wordt overal gekookt en geleefd, en er zitten heel veel klassieke ambachtslieden. Niet zo lang geleden zag ik er altijd een smid aan het werk. Die is weg, maar de soms metershoge opgestapelde auto-onderdelen verraden dat je hier altijd een aandrijfwiel, krukas of een pook vindt. Het ruikt er naar motorolie, ook op zondag als er niet gewerkt wordt.

In een van die steegjes, dicht bij de rivier, ligt So Heng Tai. Het is waarschijnlijk meer dan 200 jaar geleden gebouwd door de een van de eerste Chinese migranten die naar Siam kwamen, Choa Sua Son, die trouwens in deze buurt ook een straat naar zich vernoemd heeft gekregen. Inmiddels is de familie acht generaties verder en staat het oorspronkelijke huis er nog altijd.

Een prachtig bewerkte poort leidt je naar binnen. Dan valt niet als eerste dat fraaie oude huis op, maar het zwembad dat op de binnenplaats ligt. Een jaar of tien geleden is het gebouwd door een zoon van de huidige eigenaresse. Hij is gek op duiken en heeft hier een vier meter diep bad laten bouwen waar hij duikles in geeft. Je mag er altijd rustig rondkijken, al wordt het nadrukkelijk op prijs gesteld als je een kop koffie of iets te drinken neemt. 

 

Foto’s ©OntdekBangkokmetHenry 2018

Meer van Henry ontdekt Bangkok vind je hier en op zijn Facebookpagina
Henry Ontdekt Bangkok
Over Henry Ontdekt Bangkok 38 Artikelen
Ontdenk Bangkok met Henry brengt de bezoeker op de mooiste plekjes van de Thaise metropool. Soms onontdekte en altijd bezienswaardig dankzij een Bangkokifan. Meer info op Facebook-pagina Ontdek Bangkok met Henry

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*