Ontdek Bangkok met Henry. Geheimtipp

Buddhaisawan Kapel

 

Henry Ontdekt Bangkok, Bhuddaisawan, Geheimtipp, Kapel
Duitsers zouden de Buddhaisawan Kapel een Geheimtipp noemen. De naam van de kapel is niet alleen een behoorlijke mond vol, de kapel ligt ook een klein beetje verborgen. Dat wil zeggen, de kapel staat waar ie altijd gestaan heeft, vlakbij het koninklijke crematie-veld Sanam Luang en het Grand Palace, alleen hebben ze er later min of meer het National Museum omheen gebouwd. Als je dus niet van plan bent naar het museum te gaan, loop je er gewoon aan voorbij, en dat is jammer, want deze kapel alleen is al reden genoeg om wel naar het museum te gaan.Henry Ontdekt Bangkok, Bhuddaisawan, Geheimtipp, Kapel

Henry Ontdekt Bangkok, Bhuddaisawan, Geheimtipp, Kapel

De Buddhaisawan Kapel, een privé kapel voor de koning, werd in 1787 gebouwd om de Phra Boeddha Sihing neer te zetten, waarschijnlijk gemaakt naar voorbeeld van een beeld uit Sri Lanka. Koning Rama I bracht deze Phra Boeddha Sihing, die uit de 13e eeuw stamt, van Chiang Mai naar de Buddhaisawan Kapel.

Het beeld staat er nog altijd. Het is na de Emerald Boeddha (je weet wel, die in de Wat Phra Kaeo tempel in het Grand Palace te zien is) het belangrijkste heiligdom in Thailand.

Van beide beelden wordt geloofd dat ze de eigenaar geluk brengen. Het beeld is mooi, maar net zo overrompelend zijn de prachtige, dieprode muurschilderingen die het leven van Boeddha verbeelden.

Foto’s ©Henry ontdekt Bangkok

Meer weten over Henry? Klik hier voor Facebookpagina
Over Henry Ontdekt Bangkok 38 Artikelen
Ontdenk Bangkok met Henry brengt de bezoeker op de mooiste plekjes van de Thaise metropool. Soms onontdekte en altijd bezienswaardig dankzij een Bangkokifan. Meer info op Facebook-pagina Ontdek Bangkok met Henry