Ontdek Bangkok met Henry. Blikvanger

Ontdek Bangkok Henry, Pagode, Wat Prayoon, Wat Phra Boromthat Maha

Het lijkt een beetje op een wit fort, maar dat is het niet. Deze 61 meter hoge witte pagode is de nogal opvallende blikvanger van Wat Prayoon, aan de westkant van de rivier Chao Praya. Toch valt hij eigenlijk pas op als je weet dat ie er staat. Dat klinkt raar, maar als je er eenmaal een keer geweest bent, zie je de pagode elke keer als je met een boot over de rivier voorbij vaart.

De officiële naam van de pagode, zeg maar een monument in de vorm van een bel, is Phra Boromthat Maha en bevat een relikwie van Boeddha (soms een afbeelding of een heilig beeldje, andere keren een stukje tand of een haar van de Boeddha). Het monument staat momenteel deels in de steigers, terwijl het toch in in 2007 al een keer gerestaureerd is.

Er werden toen veel boeddhabeeldjes en amuletten gevonden. Die zijn nu te zien in een leuk klein museum aan de zijkant van deze pagode.

 

Foto’s ©Ontdek Bangkok Henry

 

Ontdek Bangkok Henry, Logo, Nieuw
Meer weten over Henry?
Klik hier voor zijn Facebook

 

Henry Ontdekt Bangkok
Over Henry Ontdekt Bangkok 38 Artikelen
Ontdenk Bangkok met Henry brengt de bezoeker op de mooiste plekjes van de Thaise metropool. Soms onontdekte en altijd bezienswaardig dankzij een Bangkokifan. Meer info op Facebook-pagina Ontdek Bangkok met Henry