Ontdek Bangkok met Henry. Wat Arun

Ontdek Bangkok Henry, Wat Arun. MajestueusHet moet heel bijzonder zijn geweest. Bangkok bestaat nog niet, het is alleen nog een onbeduidend dorpje met makok, een soort olijfbomen, aan de westkant van de Chao Phraya. Aan de andere kant van de rivier staat wel al Wat Pho, maar nog zonder de Liggende Boeddha.

Ontdek Bangkok Henry, Wat Arun. Majestueus

Verder is het behoorlijk leeg aan beide kanten van de Chao Phraya. Er wonen wat Chinezen en wat Birmezen. Er is veel water, veel meer dan nu. In 1767 komt generaal Taksin met wat manschappen de Chao Phraya opgevaren om die laatste Birmezen weg te jagen. Kort daarvoor hebben de Birmezen Ayutthaya vernietigd.

Ontdek Bangkok Henry, Wat Arun. Majestueus

De generaal schijnt bij het zien van Wat Arun (die toen nog niet zo heette en een kleinere prang had dan nu) te hebben besloten daar Thonburi te stichten, de nieuwe hoofdstad. De generaal wordt koning en Thonburi is het begin van wat later uitgroeit tot Bangkok. Alles is veranderd, behalve de majestueuze prang van Wat Arun, die groter en mogelijk mooier dan toen, nog altijd langs de Chao Phraya pronkt.

Ontdek Bangkok Henry, Wat Arun. Majestueus

Foto’s ©Ontdek Bangkok Henry 2017

 

Meer weten over Henry? Bezoek zijn Facebookpagina!

Ontdek Bangkok Henry, Logo, Nieuw

 

 

Henry Ontdekt Bangkok
Over Henry Ontdekt Bangkok 38 Artikelen
Ontdenk Bangkok met Henry brengt de bezoeker op de mooiste plekjes van de Thaise metropool. Soms onontdekte en altijd bezienswaardig dankzij een Bangkokifan. Meer info op Facebook-pagina Ontdek Bangkok met Henry