Ontdek Bangkok met Henry. Slangen

Ontdek Bangkok, Henry, Slangen
YouTube

 

De brandweer van Bangkok heeft dit jaar al bijna 32.000 slangen gevangen. Dat is veel meer dan andere jaren, mogelijk omdat het een nat jaar is geweest en de slangen een droog plekje in huizen zoeken, las ik in The Bangkok Post. Veel mensen met een huis en een tuin in Bangkok zullen je vertellen dat ze meer dan eens een slang in hun tuin hebben aangetroffen.

Dit deel van Thailand heeft altijd al vol gezeten met slangen en andere reptielen. Een gebied met veel kikkers, hagedissen, vogels en ratten trekt slangen aan. Daarom hangt er nog weleens ergens een python in een boom of schuilt er een cobra onder een paar takken (nooit snel wegrennen, altijd rustig bewegen, anders vallen ze aan). Toch is het de adderslang die met zijn venijnige gif de meeste dodelijke slachtoffers maakt. Het is dus volkomen vanzelfsprekend dat er in Bangkok onderzoek wordt gedaan naar anti-gif. Dat doen ze al bijna een eeuw bij het Queen Saovabha Memorial Institute, verbonden aan het Thaise Rode Kruis.

Ontdek Bangkok, Henry, Slangen

Wie de sidderende en ratelende boosdoeners van dichtbij wil aanschouwen kan daar terecht voor een bezichtiging. Leuk en interessant is de dagelijkse demonstratie met de slangen (die allemaal hun giftanden nog hebben, want ze zijn nodig voor wetenschappelijk onderzoek). Na afloop mag je op de foto met een meterslange gele python. Als je durft.

 

Foto Travelfunetc, Bangkokherps 

 

Ontdek Bangkok Henry, Logo, Nieuw
Meer weten over Henry?
Klik hier voor zijn Facebook

 

Henry Ontdekt Bangkok
Over Henry Ontdekt Bangkok 38 Artikelen
Ontdenk Bangkok met Henry brengt de bezoeker op de mooiste plekjes van de Thaise metropool. Soms onontdekte en altijd bezienswaardig dankzij een Bangkokifan. Meer info op Facebook-pagina Ontdek Bangkok met Henry