Ontdek Bangkok met Henry. Boeddha

  1. Ontdek Bangkok, Boeddha, Reus, Henry

Dit flinke boeddhabeeld is 32 meter hoog en 10 meter breed. Het staat in de Indrawiharn Tempel, die in de buurt van Khao San Road ligt, waarschijnlijk de reden dat je er vooral veel jonge reizigers ziet. Het is een beetje een onoverzichtelijke tempel, maar dat mag de pret niet drukken. Als je er bent loop er dan aan de achterkant uit, je komt in een levendig en echt Thais buurtje terecht. De oude naam van de tempel was ‘de tempel van de groentevelden’, dat geeft een beetje het belang aan. Maar dat verandert in 1867, als wordt begonnen met de bouw van dit beeld. Snel ging het niet, het duurde 60 jaar om het af te krijgen, maar dan heb je ook wat. Tot een jaar of twintig geleden stak het met kop en schouders boven de huizen in de buurt uit. Een mooi gezicht lijkt me, maar dat kunnen we jammer genoeg door de hoogbouw nu niet meer ervaren. De torenhoge Boeddha wordt in 1982, als Bangkok 200 jaar bestaat, gedecoreerd met Italiaans glasmozaïek en 24-karaats goud en krijgt zo zijn definitieve aanblik. Aan de zijkant van het beeld zijn trappen die naar de schouders leiden. Gelovigen kunnen hier bladgoud op de Boeddha plakken, maar die trappen zijn bijna altijd gesloten.

De Boeddha van Wat Indrawiharn is het grootste staande boeddhabeeld van Bangkok. Even ter vergelijking: de Liggende Boeddha van Wat Pho is 46 meter lang en daarmee het grootste boeddhabeeld in Bangkok.

 

 

Meer weten over Henry?
Klik hier voor zijn Facebookpagina

 

Ontdek Bangkok Henry, Logo, Nieuw

 

Henry Ontdekt Bangkok
Over Henry Ontdekt Bangkok 38 Artikelen
Ontdenk Bangkok met Henry brengt de bezoeker op de mooiste plekjes van de Thaise metropool. Soms onontdekte en altijd bezienswaardig dankzij een Bangkokifan. Meer info op Facebook-pagina Ontdek Bangkok met Henry