Ontdek Bangkok met Henry. ‘Nicht’

Ratchanadda

 

Ontdek Bangkok Henry, Nicht, Ratchanada

De tempel van de koninklijke nicht. Dat betekent Ratchanadda. Koning Rama III liet de tempel aan het eind van de 19e eeuw bouwen als eerbetoon aan zijn kleindochter.

Ontdek Bangkok Henry, Nicht, Ratchanada

Meestal kom je in deze tempel niet veel mensen tegen. Best vreemd, want hij ligt aan de enorm drukke boulevard Ratchadamnoen Klang, die van het Grand Palace naar het oude parkgebied Dusit leidt.

Ontdek Bangkok Henry, Nicht, Ratchanada

Het drukst is het meestal op de kleine amuletten markt die je van de straatkant niet kunt zien. Een beetje aan de achterkant, maar nog wel binnen de muren van de tempel, is een levendig marktje met amuletten en beelden van hindoegoden en overleden koningen. Uiteraard zijn er ook een paar eetstalletjes.

Ontdek Bangkok Henry, Nicht, Ratchanada

Op het terrein van de tempel ligt ook een goed verborgen coffeeshop waar je meestal alleen monniken aantreft, met een glaasje thee of koffie en een mobiele telefoon. Die coffeeshop ligt in de schaduw van de ubosot, de hal waar de monniken worden ingewijd.

Ontdek Bangkok Henry, Nicht, Ratchanada

Maar het belangrijkste rustpunt, letterlijk en figuurlijk, ligt daar weer naast. Dat is Loha Prasat, het metalen kasteel. Een uniek en indrukwekkend gebouw waar je op zoek kunt naar je geestelijke kracht.

De 37 metalen pieken op de vierkante toren verwijzen naar de deugden die een mens zich eigen kan maken. Wie daarin slaagt bereikt de status van nirvana, de status van vrede en innerlijke rust.

 

Foto’s ©Ontdek Bangkok Henry

 

Ontdek Bangkok, Henry in 't Zandt
Meer weten over Henry?
Klik hier voor zijn Facebookpagina

Henry Ontdekt Bangkok
Over Henry Ontdekt Bangkok 38 Artikelen
Ontdenk Bangkok met Henry brengt de bezoeker op de mooiste plekjes van de Thaise metropool. Soms onontdekte en altijd bezienswaardig dankzij een Bangkokifan. Meer info op Facebook-pagina Ontdek Bangkok met Henry

2 Comments

  1. Ik geniet van deze verhalen over interessante maar betrekkelijk onbekende plekken in Bangkok. Heel goed en nuttig om te weten. Ga zo door.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.