Ontdek Bangkok met Henry. Mausoleum

Ontdek Bangkok Henry, Crematie, Mausoleum

Een deel van de as van koning Bhumibol is bijgezet in Wat Ratchabophit. Ratchabophit, een van de mooiste tempels van Bangkok, heeft een koninklijk mausoleum; een verzameling monumenten die er soms boeddhistisch uitzien, maar opvallend genoeg ook vaak gotisch. In Bangkok springt dat nogal in het oog. Die stijl is waarschijnlijk de invloed van koning Chulalongkorn die als eerste Thaise vorst Europa bezocht, daar inspiratie opdeed en deze tempel liet bouwen.

Ontdek Bangkok Henry, Crematie, Mausoleum

Na het overlijden van Chulalongkorn (Rama V) in 1911 werd er een eind gemaakt aan de traditie dat de as van overleden vorsten aan de stroming van de rivier werd overgeleverd. Het gebeurt nog wel symbolisch. Een deel van die as werd trouwens vaak weer uit het water gehaald en in een stoepa of het voetstuk van een boeddhabeeld geplaatst.

Ontdek Bangkok Henry, Crematie, Mausoleum

In het mausoleum van Ratchabophit staan meer dan dertig monumenten, vooral voor kinderen en familieleden van koning Chulalongkorn. Het belangrijkste monument is het Rangsi Vadhana Memorial met de as van de ouders en de zus van koning Bhumibol. Bhumibol is de eerste koning die een plaats heeft gekregen op het mausoleum, zijn as is bijgezet in het familiemonument.

Foto’s ©Ontdek Bangkok met Henry

 

Ontdek Bangkok Henry, Logo, Nieuw
Meer weten over Henry?
Klik hier voor zijn Facebook

 

Over Henry Ontdekt Bangkok 38 Artikelen
Ontdenk Bangkok met Henry brengt de bezoeker op de mooiste plekjes van de Thaise metropool. Soms onontdekte en altijd bezienswaardig dankzij een Bangkokifan. Meer info op Facebook-pagina Ontdek Bangkok met Henry