Ontdek Bangkok met Henry. Crematorium

Ontdek Bangkok Henry, Crematorium, Toerisme

Voor wie toevallig deze maand in Bangkok is en het koninklijk crematorium wil bezoeken, is het moment daar. Je hoeft er niet zo lang meer te wachten. Ik was er van de week. Niet voor het eerst, ik ben er een paar keer langs gelopen, op de dag dat de prinses het complex kwam openen voor bezichtiging bijvoorbeeld, en nog een paar keer daarna.

Het was niet altijd erg druk. Wel in weekends en eind november, toen veel Thai hun laatste kans probeerden te grijpen om het crematorium nog te bezoeken. Een dag voordat het definitief dicht zou gaan, het crematorium wordt namelijk weer afgebroken, dat hoort zo, werd bekend dat het ook in december nog open is. Zo’n 2,3 miljoen bezoekers waren toen al langs gekomen, best een flink aantal.

Je kunt de trappen van het feitelijke crematorium niet meer op. Dat werd in november na een dag al besloten, omdat mensen stukjes van het complex sloopten om als aandenken mee naar huis te nemen. Als je je handen thuis houdt, je paspoort bij je hebt (geen rijbewijs, dat wordt niet geaccepteerd) en je draagt een lange broek of rok en het liefst dichte schoenen, dan ben je welkom. Je krijgt een foldertje waarin in het Engels wordt uitgelegd wat er precies te zien is; je krijgt een flesje water, een worstenbroodje en een muffin om in de wachtrij op te smikkelen.

Ontdek Bangkok Henry, Crematorium, Toerisme

De organisatie is goed, het verloopt soepel, met veel mensen die je wijzen wat je moet doen en waar je moet zitten, en eigenlijk ook snel. Al na een minuut of twintig zet onze rij zich in beweging. Je mag een uur binnen blijven en als je ook alle omliggende tentoonstellingen wilt bezoeken, is dat niet eens veel.
Toen ik er eerder omheen liep dacht ik dat ik wel genoeg gezien had, maar nu ik binnen ben geweest, ben ik toch blij dat gedaan te hebben. Je ziet echt meer, bovendien kun je het toevoegen aan je bakje ‘unieke momenten’.

 

Foto’s: ©OntdekBangkokmetHenry2017

 

Meer weten over Henry? Klik hier voor zijn Facebook

Ontdek Bangkok Henry, Logo, Nieuw

Over Henry Ontdekt Bangkok 38 Artikelen
Ontdenk Bangkok met Henry brengt de bezoeker op de mooiste plekjes van de Thaise metropool. Soms onontdekte en altijd bezienswaardig dankzij een Bangkokifan. Meer info op Facebook-pagina Ontdek Bangkok met Henry