Ontdek Bangkok met Henry. Wat Bowonniwet

 

Henry Ontdekt Bangkok, Wat Bowonniwet, Koninklijke tempel

De kans is behoorlijk groot dat je zonder het te merken voorbij loopt aan de Bowonniwet tempel. Het is niet zo’n grote tempel en er staat een behoorlijke muur omheen waardoor Wat Bowon niet erg goed zichtbaar is. Ik heb nog een reisgidsje liggen en daar staat ie niet eens in. Maar mocht je er langs komen, ga even kijken. De tempel ligt in het verlengde van Thanon Rambuttri, die parallel loopt aan backpackersstraat Khao San Road.

Het is er de laatste maanden veel drukker dan normaal. Dat komt omdat een deel van de as van koning Bhumibol is bijgezet in het voetstuk van het belangrijkste Boeddhabeeld in de tempel. Er staat een goudkleurig borstbeeld van hem en er is een zaaltje ingericht met foto’s van de overleden koning. Veel mensen komen de eer betuigen, bidden, leggen lotus- of andere bloemen neer en gaan ook even snel op de foto met het borstbeeld.

De relatie tussen deze tempel en de koninklijke familie is innig en bestaat al lang. In 1836 werd prins Mongkut, toen nog maar begin 30, abt van de tempel, het begin van de lange relatie met het koningshuis. Helemaal omdat Mongkut 27 jaar later koning werd, Rama IV. Bhumibol was hier in 1956 vijftien dagen monnik.

Henry Ontdekt Bangkok, Wat Bowonniwet, Koninklijke tempel

Je weet dat van boeddhistische mannen wordt verwacht dat ze langer of korter monnik worden. Ook Ananda Mahidol, Bhumibols oudere broer die voor hem koning was, was hier monnik. En in 1978 tevens de huidige koning Vajiralongkorn, Rama X, de zoon van koning Bhumibol.

 

Foto’s ©OntdekBangkokHenry (voor vergroting in apart venster foto aanklikken)

 

Meer weten over Ontdek Bangkok met Henry? Bezoek gelijknamige Facebookpagina
Ontdek Bangkok Henry, Logo, Nieuw

Over Henry Ontdekt Bangkok 38 Artikelen
Ontdenk Bangkok met Henry brengt de bezoeker op de mooiste plekjes van de Thaise metropool. Soms onontdekte en altijd bezienswaardig dankzij een Bangkokifan. Meer info op Facebook-pagina Ontdek Bangkok met Henry

1 Comment

  1. Niet zo vreselijk belangrijk, hoor, maar ik kan nergens vinden dat koning Ananda Mahidol, oudere broer van koning Bhumibol Adulyadej, ingewijd is geweest als monnik.

    Toen ik daar net meer over wilde weten las ik ook dat beide broers altijd Frans met elkaar spraken en dat, toen ze na de oorlog in december 1945 uit Lausanne, Zwitserland, in Thailand terugkeerden, ze Thais spraken met een buitenlands accent.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.