Ontdek Bangkok met Henry. Bajes

Ontdek Bangkok Henry, Bajes, Rommaninat Park.

Er heeerst nog niet zo ontzettend lang vrolijkheid in het Rommaninat Park. Tot eind jaren ’80 was het namelijk een gevangenis. Er staat nog een oud gebouwtje waarin je de cellen ziet; hier en daar staan nog wat uitkijktorens en wat muren. Het grootste deel van de muren is gesloopt en het meeste wat er tussen stond is afgebroken.

Ontdek Bangkok Henry, Bajes, Gevangenis, Rommaninat Park.

Door het aanleggen van vijvers en grasvelden ontstond het park, dat officieel in 1992 werd geopend ter ere van de 60ste verjaardag van koningin Sirikit. Het is een leuk en drukbezocht park. Het is er ruim, veel gras, hier en daar water met fonteinen en sportveldjes. Zoals in veel parken in Bangkok zie je er ’s ochtends vroeg al (vooral) vrouwen Tai Chi doen.

Koning Chulalongorn (Rama V) liet de gevangenis aan het eind van de 19e eeuw bouwen naar Brits voorbeeld. Dat Britse zat er in dat de behandeling van de gevangenen een stuk humaner moest worden. Hoe het er precies aan toeging weet ik niet, maar als je de nu lege cellen inkijkt en je je voorstelt dat het systeem gebaseerd bleef op straf en lijden, lopen de rillingen je nog altijd over de rug.

Ontdek Bangkok Henry, Bajes, Rommaninat Park.

Het is nergens erg leuk in de bajes, maar in Thailand zeker niet. Wie kent er, uit latere tijden, niet het beruchte Bangkok Hilton (Bang Kwang Central prison), dat trouwens heel ergens anders staat. In die overgebleven gebouwtjes in het park heeft nog een tijd het Corrections Museum gezeten waar je kon zien hoe de dodencel eruit zag. Blijkbaar was er weinig belangstelling voor bezichtigingen want het museum is dicht.

Foto’s ©Ontdek Bangkok met Henry

 

Ontdek Bangkok Henry, Logo, Nieuw
Meer weten over Henry?
Klik hier voor zijn Facebook

Henry Ontdekt Bangkok
Over Henry Ontdekt Bangkok 38 Artikelen
Ontdenk Bangkok met Henry brengt de bezoeker op de mooiste plekjes van de Thaise metropool. Soms onontdekte en altijd bezienswaardig dankzij een Bangkokifan. Meer info op Facebook-pagina Ontdek Bangkok met Henry