Onderzoek toont aan dat slecht slapen je meer kans geeft om astma te ontwikkelen

Meld je aan bij CNN Slaperige, maar geweldige nieuwsbrief vervolg Onze zevendelige gids bevat handige tips om beter te slapen.CNN

Volgens een nieuwe studie kan een slechte slaapkwaliteit en -kwantiteit het risico op het ontwikkelen van astma vergroten.

Eerder onderzoek heeft al aangetoond dat astma kan leiden tot slaapproblemen, maar de onderzoekers wilden weten of de associatie andersom werkt – dat wil zeggen, hoe een persoon slaapt, de kans op het ontwikkelen van astma beïnvloedt, zeiden ze. Het onderzoek is maandag gepubliceerd In BMJ Journal of Open Ademhalingsonderzoek.

“We hebben altijd geweten dat er een verband is tussen astma en slaap, maar het meeste werk was gericht op de aanwezigheid van obstructieve slaapapneu”, zegt kinderallergoloog dr. zei Amal Asad. Immunologie in het Cincinnati Children’s Hospital Medical Center. Ze was niet betrokken bij de laatste studie.

Voor de studie keken onderzoekers naar gegevens van een cohort van meer dan 450.000 mensen van 2006 tot 2010. Britse biobank, Een grote biomedische database en onderzoeksbron volgen de bewoners gedurende lange perioden. De ondervraagden waren tussen de 38 en 73 jaar oud, aldus het rapport.

Tijdens een follow-up van 10 jaar kregen bijna 18.000 mensen in de studie de diagnose astma, volgens de studie. Analyse van de gegevens toonde aan dat mensen met zowel een genetische aanleg als slechte slaapgewoonten twee keer zoveel kans hadden om astma te ontwikkelen dan mensen in de groep met een laag risico.

Over het algemeen verhoogt een genetische aanleg uw risico op het ontwikkelen van astma met 25% tot 30%, zei dr. Juanita Mora, een in Chicago gevestigde allergoloog / immunoloog en nationale woordvoerster van de American Lung Association. Ze is niet betrokken bij onderzoek.

Er is goed nieuws: er is aangetoond dat gezonde slaappatronen verband houden met een lager risico op astma, ongeacht de genetische gevoeligheid, aldus de studie.

De auteurs voegden eraan toe dat mensen met genen met een hoog risico en een goed slaappatroon een iets lager risico hadden om astma te ontwikkelen dan mensen met een laag genetisch risico en een slecht slaappatroon.

Door slaapstoornissen te monitoren en te behandelen, kunnen beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg de ontwikkeling van astma verminderen, schreven de auteurs van het onderzoek. Onderzoek suggereert dat het verbeteren van slaapkenmerken 19% van de astmagevallen kan voorkomen.

De bevinding wijst op de noodzaak voor artsen en verpleegkundigen om met hun astmapatiënten te praten over hun slaapgewoonten om te zien of hun gedrag de symptomen verergert, voegde Mora eraan toe.

De sleutel tot het begrijpen van deze studie is het begrijpen van de wisselwerking tussen genetica en gedrag, zei Asad.

De onderzoekers keken naar alle kleine veranderingen in het DNA waardoor een persoon het risico loopt astma te ontwikkelen, voegde hij eraan toe. De combinatie van die markers en het risico in de genetica wordt de polygene risicoscore van een persoon genoemd.

Maar de meeste mensen weten niet wat hun genetische score is voor hoe vatbaar ze zijn voor het ontwikkelen van astma, in plaats daarvan weten ze alleen hoe ernstig hun symptomen zijn, zei Assad.

Wat mensen kunnen doen, is hun triggers en verergerende factoren monitoren – slaap lijkt een van de vele te zijn – om optimale controle over hun astma te krijgen, zei Mora.

Hij voegde eraan toe dat de resultaten het belang van goede slaaphygiëne voor iedereen kunnen onderstrepen, ongeacht hun astma-genetica.

Volgens de studie kan een ontsteking de reden zijn waarom slaap zo belangrijk is voor het beheersen of voorkomen van astma.

Astma wordt algemeen beschouwd als een chronische ontstekingsziekte, aldus de studie. Eerder onderzoek heeft aangetoond dat problemen met slaap en slapeloosheid verband houden met chronische ontstekingen.

Slaapstoornissen worden geassocieerd met langdurige activering van de stressrespons, waarvan een deel een belangrijke rol kan spelen bij de ontwikkeling van astma, suggereert de studie.

Volgens de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention hebben volwassenen minimaal zeven uur slaap per nacht nodig.

Voor velen gebeurt dat niet – 1 op de 3 Amerikanen heeft slapeloosheid. Volgens het CDC.

Maar het is niet alleen de kwantiteit waarop u zich moet concentreren, ook de kwaliteit is belangrijk.

Symptomen van slecht slapen zijn onder meer niet kunnen rusten na voldoende slaap, ’s nachts herhaaldelijk wakker worden en symptomen ervaren. Slaapproblemen (zoals snurken of naar lucht happen)”, aldus de CDC.

Dat is waar goede slaaphygiëne (of gewoonten) een rol gaan spelen.

De CDC raadt aan om naar bed te gaan en tegelijkertijd wakker te worden, de slaapkamer comfortabel en donker te houden en elektronische apparaten voor het slapengaan te vermijden.

Volgens een CNN-verhaal uit 2021 is een comfortabele kamer meestal koel – ongeveer 60 tot 67 graden Fahrenheit (15 tot 20 graden Celsius).

Een routine om jezelf klaar te maken om naar bed te gaan, is niet alleen voor baby’s die voor het slapengaan een bad en een boek nodig hebben. Een einde maken aan vertrouwde activiteiten is een goede manier om de hersenen van alle leeftijden het signaal te geven dat het tijd is om te rusten, vertelde psycholoog Ariel Williamson van het Children’s Hospital of Philadelphia eerder dit jaar aan CNN.

U moet zware maaltijden, cafeïne en alcohol te dicht bij het bed vermijden en overdag actief zijn voor een betere nachtrust.

Als geen van deze veranderingen uw slaap verbetert, zeggen experts, is het misschien tijd om naar een dokter te gaan.

READ  6e Memphis-politieagent geschorst wegens dood Dyer Nichols

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *