Onderwijs, een bron van vermaak 2

Zoek het verschil

Noorder Dierenpark Emmen. De bavianen op het bavianeneiland zitten aan de maaltijd. Bemoeien zich even niet met elkaar. Een moment van vrede en harmonie. Plotseling stopt de Pascha met kauwen. Laat zijn appel vallen, alsof er een luipaard aankomt. Rent in paniek naar de centrale boom. Bereikt in een paar sprongen de top. Zonder aarzelen holt de troep hem achterna. De oppasser met al zijn gezag slaagt er niet in ze terug naar de grond te lokken.

Twee mavo. De leerlingen werken aan hun tekening. Bemoeien zich even niet met elkaar. Een moment van vrede en harmonie. Plotseling stopt een van de jongens met zijn werk. Laat zijn potlood vallen. Pakt zijn tas, alsof de bel is gegaan. Rent naar de deur. Loopt de gang op. Zonder aarzelen holt de klas hem achterna. De leraar met al zijn gezag slaagt er niet in om ze terug op hun plaats te krijgen.

Over Chris Ebbe 204 Artikelen
Chris Ebbe, vader van twee dochters, grootvader van drie kleinkinderen. Chris is begonnen als onderwijzer, werd daarna leraar biologie en decaan aan een middelbare school in Spijkenisse. Heeft evenals zijn vrouw, kunsthistorica, een brede belangstelling voor alles wat te maken heeft met stad en platteland, mens en natuur, kunst en architectuur. Werkt, gewapend met familieverhalen en na genealogisch onderzoek, aan een roman.