Onderwijs, een bron van vermaak 87


Gevoel

Mijn surveillance in de examenzaal zit erop. Samen met Michelle loop ik naar de aula. ‘En hoe is het gegaan?’ vraag ik.
Vol vertrouwen zegt zij: ‘Ja wat zal ik zeggen, ik heb er een heel goed gevoel over.’

In het examen biologie staat een tekening van het mannelijk geslachtsorgaan. De leerlingen hebben geleerd dat de hypofyse het centrum is van de regulering van een groot aantal hormonen; waaronder de geslachtshormonen. Een van de vragen bij de afbeelding luidt: Leg uit waardoor een afwijking aan de hypofyse de oorzaak kan zijn tot vermindering van vruchtbaarheid.

In de loop van de week corrigeer ik het examenwerk. Er valt veel onzin te lezen. Michelle maakt het wel heel bont met haar antwoord: De hypofyse zorgt ervoor dat zuurstof en de voedingsmiddelen naar de billen gaan.

Dat was vraag twee. Nog achtendertig te gaan. Ik heb er geen goed gevoel over.


Chris Ebbe
Over Chris Ebbe 204 Artikelen
Chris Ebbe, vader van twee dochters, grootvader van drie kleinkinderen. Chris is begonnen als onderwijzer, werd daarna leraar biologie en decaan aan een middelbare school in Spijkenisse. Heeft evenals zijn vrouw, kunsthistorica, een brede belangstelling voor alles wat te maken heeft met stad en platteland, mens en natuur, kunst en architectuur. Werkt, gewapend met familieverhalen en na genealogisch onderzoek, aan een roman.