Onderwijs, een bron van vermaak 24


Feloek

Laatste les. Proefexamen. Zelf nakijken. Tien minuten na het begin van de les draait de deur op een kier. Ertussen het vragende gezicht van Feloek: mag-ik-erin-of-moet-ik-een-briefje-halen? Ik maak een gebaar van: kan-mij-het-schelen-kom-maar-binnen.

Feloek dobbert door het lokaal. Meert rimpelloos af bij het raam. Een vol kwartier staart hij naar het gefladder van de mussen in de heg. Traag draait hij zijn hoofd. Kijkt mij aan. Vraagt: ‘Mag ik naar de WC?’

Mag.

Bij terugkomst volgt de herhaling. Feloek dobbert. Feloek meert af. Feloek staart naar buiten.

Op de gang lopen een aantal leerlingen luidruchtig langs. Feloek veert op. Pakt zijn tas in. Laveert onthaast tussen de banken door. Opent geruisloos de deur. Staat even stil. Ademloos. Dan, bijna ongemerkt, als gedreven door het allerijlste briesje, wendt hij de steven naar de aula.

Vijf minuten later gaat de bel.


Beste lezer

Trefpunt Azië is een reclamevrije site geheel gemaakt door vrijwilligers. Al onze berichten zijn voor iedereen te lezen. Maar het in stand houden van een website als Trefpunt Azië kost geld; er zijn kosten voor software om de site te maken en de huur van serverruimte zodat hij te zien is. Die kosten worden gedragen door leden van de redactie en die kunnen daarbij wel wat hulp gebruiken. Als u wilt helpen met een (kleine) bijdrage klik dan op de rode knop rechtsonderdaan op de pagina en doneer, dat kan al vanaf 3 euro. Wilt u op een andere manier helpen? Mail dan even met de redactie: post@trefpuntazie.com

Dankzij uw bijdrage kan Trefpunt Azië elke dag nieuws en achtergronden uit uw favoriete werelddeel blijven brengen.

 

Chris Ebbe
Over Chris Ebbe 204 Artikelen
Chris Ebbe, vader van twee dochters, grootvader van drie kleinkinderen. Chris is begonnen als onderwijzer, werd daarna leraar biologie en decaan aan een middelbare school in Spijkenisse. Heeft evenals zijn vrouw, kunsthistorica, een brede belangstelling voor alles wat te maken heeft met stad en platteland, mens en natuur, kunst en architectuur. Werkt, gewapend met familieverhalen en na genealogisch onderzoek, aan een roman.