De ondergang van de Trentinian

Ondergang, Trentinian, Laos, Erik Kuijpers, Stoomschip
Stoomschip Le Trentinian

.

Het telegram naar Parijs

Op 4 februari 1928 komt een spoed-telegram aan in Parijs bij mevrouw Bartholoni met de mededeling dat een explosie heeft plaatsgevonden op de Trentinian voor de oever van Nakhon Phanom in Siam resp. Thakhek te Laos.

Er zijn tenminste 40 doden en veel gewonden; haar man is tot op dat moment nog niet teruggevonden. Hij hoorde tot de bemanning.

Stoomschepen op de Mekong

Er was een geregelde lijndienst op de Mekong onder leiding van een Frans-Laotiaans-Siamees bedrijf en dat verzorgde een lijndienst per stoomschip van Vientiane naar Nongkhai, Nakhon Phanom en Savannaket en dat laatste ligt in Laos regio Mukdahan in Thailand.

Maar vanwege rotspartijen en ondieptes konden die boten niet voorbij het zuiden van Laos komen zonder te worden versleept over land. Daar werd een zogenaamde ’portage railway’ voor aangelegd in de regio Champasak nabij de Don Deth en Don Khon eilanden in de Mekong. Dat was een smalspoor van ongeveer 10 km lengte.

Ondergang, Trentinian, Laos, Erik Kuijpers, Stoomschip
Smalspoor stoomloc

Stoomschepen en kanonneerboten van Franse makelij werden zo vervoerd.

Frankrijk hanteerde een ‘gun boat’ politiek om argumenten kracht bij te zetten.

Op de Mekong waren ze nadrukkelijk aanwezig.

De bewapende Franse sloepen Lagrandière, Ham Luong and Massie werden op deze wijze naar de Laotiaanse gebieden gebracht.

Ondergang, Trentinian, Laos, Erik Kuijpers, Stoomschip
Transport van Le Trentinian

Stoomschip Le Trentinian

Op 4 februari 1928 explodeerde het stoomschip Trentinian op de rede voor Nakhon Phanom. De boot was net vertrokken uit Laos en zou stroomopwaarts gaan richting Vientiane.

Er was veel te veel gevaarlijke lading aan boord. Later is gebleken dat 5.000 liter benzine was meegenomen als vracht terwijl de regels slechts 3.000 liter toelieten.

Daarnaast was aan boord een ton alcohol van 90% en acetyleen. Dat zat samen in een gesloten niet-geventileerde ruimte en er ontstond een hoog-explosief mengsel.

Ondergang, Trentinian, Laos, Erik Kuijpers, Stoomschip
Transport van de oorlogssloep Massie

Bij de ontploffing verdween het hele voorschip en in de brand kwamen meer dan 40 mensen om waaronder de bemanning van de boot. De passagiers lagen op dat moment nog rustig te slapen…..

Kapitein Quilichine Ange verloor een voet en bezweek in het ziekenhuis na de amputatie. Van bemanningslid meneer Bartholini werden pas stoffelijke resten teruggevonden op 26 mei.

De boot was verloren.

 

Weblinks:

In het Frans maar zeer de moeite waard: http://fer-air.over-blog.com/article-15986302.html

Het passeren van de Khon watervallen en rotspartijen; link over het vervoer van schepen via een spoorlijn: http://www.historicvietnam.com/the-mysterious-khon-island-portage-railway/

Foto’s:

Boot Trentinian; website payer.de

Don Khon Island Railway; GFDL, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=35964677

Transport Trentinian; thanks to http://fer-air.over-blog.com/article-15986302.html

Transport Massie; thanks to http://www.historicvietnam.com/the-mysterious-khon-island-portage-railway/

Erik Kuijpers
Over Erik Kuijpers 652 Artikelen
Erik Kuijpers (1946) werkte 36 jaar als aangiftemedewerker inkomsten- en vennootschapsbelasting. In 2002 emigreerde hij naar Nongkhai in Thailand waar ook zijn partner en pleegzoon wonen. Erik pendelt nu afhankelijk van de seizoenen tussen Thailand en Nederland