Ondanks wijdverbreide tegenstand zegt de CEO van Reddit dat het bedrijf ‘niet onderhandelt’ met app-kosten van derden

WASHINGTON (AP) – Als je deze week Reddit hebt gebruikt om door je favoriete forums te scrollen, ben je waarschijnlijk “privé” of “geblokkeerde” berichten tegengekomen. Dit komt omdat duizenden subreddits ervoor hebben gekozen om donker te worden De voortdurende terugslag druist in tegen het plan van het bedrijf om sommige externe ontwikkelaars kosten in rekening te brengen voor toegang tot de gegevens van de site.

Maar Reddit CEO Steve Huffman vertelde The Associated Press dat hij niet terugdeinst.

“Verzet en afwijkende meningen zijn de sleutelwoorden”, zei Huffman. “Het probleem hiermee is dat het niets gaat veranderen omdat we een niet-onderhandelbare zakelijke beslissing hebben genomen.”

Het nieuwe beleid van Reddit dreigt een einde te maken aan belangrijke manieren om het platform historisch aan te passen met behulp van API’s, of interfaces voor applicatieprogrammering, waarmee computerprogramma’s met elkaar kunnen communiceren. Externe ontwikkelaars vertrouwen op API-gegevens om hun apps te bouwen, die toegang bieden tot functies die niet beschikbaar zijn in de officiële Reddit-app, met name contentreview en hulp bij toegankelijkheid.

Maar Reddit zegt dat het ondersteunen van deze externe ontwikkelaars te duur is en dat er een nieuw beleid nodig is om een ​​zelfvoorzienend bedrijf te worden.

Reddit heeft meer dan 100.000 actieve subreddits, waarvan er deze week bijna 9.000 uitvielen. Terwijl sommigen na 48 uur terugkeren naar hun openbare instellingen, zeggen anderen dat ze van plan zijn privé te blijven totdat Reddit aan hun eisen voldoet, waaronder het verlagen van de vergoedingen voor ontwikkelaars van derden – met ingang van 1 juli – zodat populaire apps niet worden afgesloten. .

Op vrijdag deden nog steeds meer dan 4.000 subreddits mee aan de black-out – inclusief communities met tienduizenden abonnees zoals r/music en r/videos – een stap verder Hoofdinspecteur En een live Twitch-stream van de boycot.

READ  Volledige selectieresultaten terwijl Indiana Fever Aaliyah Boston kiest.

Reddit merkt op dat de meeste subreddit-gemeenschappen nog steeds actief zijn. Hoewel Huffman beweert dat hij het recht van gebruikers om te protesteren respecteert, zullen de subreddits die momenteel deelnemen aan de black-out “niet voor onbepaalde tijd offline blijven”, zelfs als dat betekent dat ze nieuwe moderators moeten zoeken.

De reactie van het bedrijf op de black-out heeft tot verdere verontwaardiging geleid onder protestorganisatoren, die Reddit deze week ervan beschuldigden moderators – of ‘mods’ – van protesterende subreddits te verwijderen. Subreddit “mods” zijn vrijwilligers die vaak tools gebruiken buiten officieel gebruik om hun forums vrij te houden van bijvoorbeeld spam en hatelijke inhoud, van wie velen boos zijn over de nieuwe vergoedingen van Reddit.

“Er gebeurt hier veel… goodwill verbranden bij (Reddit) gebruikers. Het is veel duurder dan proberen samen te werken”, zegt Omar, een moderator op de subreddit die deelneemt aan de black-out van deze week.

Reddit ontkent het verwijderen van moderators wegens afwijkende meningen, en houdt vol dat het gewoon zijn gedragscode handhaaft.

“Wanneer mods een community verlaten, zien we nieuwe mods. Wanneer mods een grote community hebben met mensen die privé willen communiceren, zien we nieuwe mods die deze nieuw leven willen inblazen”, zei het bedrijf in een e-mail. Niet gemaakt.

De meeste mensen die Reddit bezoeken, denken niet aan API’s, maar toegang tot deze bronnen van derden is cruciaal voor moderators om hun werk te doen, merken experts op.

“Reddit is gebouwd op vrijwillige moderatiearbeid, inclusief het maken en onderhouden van veel tools”, zegt Sarah Gilbert, postdoctoraal medewerker en onderzoeksmanager van het Citizens and Technology Lab aan de Cornell University, in een verklaring. “Zonder de vrijwillige moderators van Reddit zou de site waarschijnlijk minder nuttige inhoud en meer spam, verkeerde informatie en haat zien.”

Reddit heeft een aantal van deze zorgen achter ons gelaten, met 93% van de moderatoractiviteit die nu via de desktop- en native Reddit-apps wordt uitgevoerd.

READ  IMF verbetert de wereldwijde economische vooruitzichten naarmate de inflatie afneemt

Het management van Huffman en Reddit merkt ook op dat de nieuwe kosten alleen van toepassing zijn op in aanmerking komende apps van derden die hogere gebruikslimieten vereisen. Volgens statistieken die donderdag door het bedrijf zijn vrijgegeven, zal 98% van de apps gratis toegang blijven hebben tot de Data API zolang er geen inkomsten mee worden gegenereerd en ze onder de datalimiet van Reddit blijven.

Het bedrijf heeft ook beloofd dat moderatortools en bots gratis toegang zullen blijven houden tot de data-API en heeft deals gesloten met enkele commerciële, op toegankelijkheid gerichte apps om hen vrij te stellen van de nieuwe vergoedingen.

Sommige taxateurs zeggen echter dat ze erop vertrouwen dat populaire apps worden stopgezet door nieuwe uitgaven. Apollo En Reddit is grappigZo hebben ze al plannen aangekondigd om eind juni te sluiten. Apollo-ontwikkelaar Christian Selig schatte de kosten op ongeveer $ 20 miljoen per jaar.

Huffman duwde die schatting terug en stelt dat de aanstaande vergoeding van Reddit voor veelgebruikte apps van derden – tegen een tarief van 24 cent per 1.000 API-aanroepen – redelijk is.

Met meer dan 500 miljoen actieve maandelijkse gebruikers wereldwijd is Reddit een van de beste platforms op internet. Het is moeilijk te voorspellen hoeveel geld Reddit zal besparen – en verdienen – na het implementeren van de nieuwe vergoedingen. Maar Huffman zegt dat de “pure infrastructuurkosten” van het ondersteunen van deze apps Reddit ongeveer $ 10 miljoen per jaar kosten.

“We kunnen andermans bedrijven niet subsidiëren”, zei Huffman. “We hebben apps van derden niet verboden – we zeiden: ‘Je moet je kosten dekken.'”

Het in San Francisco gevestigde bedrijf meldt dat wijzigingen in het API-plan van Reddit later dit jaar openbaar worden. Hoewel Huffman niet direct kon ingaan op de geruchten over de beursgang, onderstreepte hij wel de noodzaak voor Reddit om spontaan te worden.

READ  De militaire parade van Poetin met één tank bracht Rusland in verlegenheid

“Ik denk dat elk bedrijf uiteindelijk de plicht heeft om winst te maken – de aandeelhouders van onze werknemers, de aandeelhouders van onze investeerders en op een dag als een openbaar bedrijf ook onze gebruikersaandeelhouders”, zegt Huffman, die de site in 2005 mede-oprichtte. . .

Reddit diende in 2021 voor het eerst een beursgang in, maar zette zijn plannen in de wacht te midden van een inzinking van de technologieaandelen. Gezien de mogelijkheid van een hernieuwde IPO in de tweede helft van 2023, speculeren financiële experts dat het bedrijf zal proberen investeerders meer inkomsten en winstgevendheid te laten zien.

“Ik vermoed dat ze een sterke druk voelen om vóór de beursgang te laten zien dat ze inkomsten uit andere bronnen kunnen genereren”, vertelde Luke Stein, een professor in financiën aan het Babson College, aan The Associated Press, erop wijzend dat het genereren van inkomsten met de API een andere weg zou kunnen creëren. inkomstenstromen in plaats van te vertrouwen op advertenties en nieuwe gebruikers zoals Reddit in het verleden heeft gedaan.

Experts wezen ook op het belang van Reddit als een manier om AI-bedrijven te betalen die in het verleden Reddit-gegevens hebben gebruikt om grootschalige en winstgevende AI-modellen te bouwen.

De beursgang is echter onzeker en API-wijzigingen kunnen ook gevolgen hebben.

“Als ze echt veranderingen kunnen aanbrengen, kunnen ze hun inkomsten verhogen”, zegt James Angel, universitair hoofddocent aan de McDonough School of Business van Georgetown University. “Als ze daarentegen hun beste gebruikers van zich vervreemden, kan dat problemen veroorzaken. de weg, vooral als die gebruikers besluiten om naar andere platformen te verhuizen.” ”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *