Olifanten gedood door vallende bomen in Chiang Mai


Tijdens een zware storm afgelopen woensdag zijn verschillende olifanten getroffen door omvallende bomen. Dit gebeurde in het district Mae Wang in de provincie Chiang Mai. Drie olifanten vonden de dood en verschillende anderen raakten gewond. De dodelijk getroffen olifanten zijn moeder Mae Mun, 40 jaar oud, haar driejarige zoon Phayabank en een derde olifant genaamd Joke.

De olifanten waren onder beheer van het Mae Wang Elephant Conservation Project. Op het moment van de storm waren de olifanten vastgeketend en konden niet wegkomen om de vallende bomen en takken te ontwijken. 

Ook werden nog drie andere olifanten zwaar gewond door het natuurgeweld. Het olifantenziekenhuis in Lampang heeft een team van dierenartsen naar het Elephant Conservation Project gestuurd om hulp te verlenen aan de gewonde olifanten. Een van de zwaargewonde olifanten heeft een gebroken been en is moeilijk te bereiken.

In het onderstaande Facebook bericht foto’s van de ongelukkige olifanten, deze kunnen als schokkend worden ervaren.

เมื่อเย็นที่ผ่านมา
…….เชียงใหม่-พายุลูกเห็บพัดถล่มพื้นที่แม่วินต้นไม้ล้มทับช้างตาย 2…

Posted by จังหวัดเชียงใหม่ CM108.com on Wednesday, 14 April 2021

Lees ook: Thaise sanctuary’s voor olifanten zijn niet altijd te vertrouwen


Beste lezer

Trefpunt Azië is een reclamevrije site geheel gemaakt door vrijwilligers. Al onze berichten zijn voor iedereen te lezen. Maar het in stand houden van een website als Trefpunt Azië kost geld; er zijn kosten voor software om de site te maken en de huur van serverruimte zodat hij te zien is. Die kosten worden gedragen door leden van de redactie en die kunnen daarbij wel wat hulp gebruiken. Als u wilt helpen met een (kleine) bijdrage klik dan op de rode knop rechtsonderdaan op de pagina en doneer, dat kan al vanaf 3 euro. Wilt u op een andere manier helpen? Mail dan even met de redactie: post@trefpuntazie.com

Dankzij uw bijdrage kan Trefpunt Azië elke dag nieuws en achtergronden uit uw favoriete werelddeel blijven brengen.

 

Redactie
Over Redactie 791 Artikelen
De auteursnaam van de redactie van Trefpunt Azië. Wij publiceren onder deze naam berichten van de redactie en bijdragen die niet onder naam van de bron kunnen worden geplaatst.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*