Obama-kok sterft tijdens paddleboarden op Martha’s Vineyard

De persoonlijke chef-kok van de familie Obama stierf in het weekend nadat hij in het water aan het peddelen was in de buurt van het huis van de voormalige eerste familie op Martha’s Vineyard, zei de staatspolitie van Massachusetts maandag.

Het lichaam van Dafari Campbell, 45, uit Dumfries, Va., Werd door de milieupolitie van Massachusetts gevonden op ongeveer 30 meter van de kust in Edgartown Great Pond, net voor 10.00 uur op maandag in ongeveer 2,5 meter diep water. Het stuurde sonar vanaf een boot tijdens een urenlange zoektocht die zondagavond begon en waarbij verschillende wetshandhavingsinstanties betrokken waren.

Voormalig president Barack Obama en Michelle Obama waren niet thuis op het moment van de crash, zei de staatspolitie. Meneer Obama, die als souschef werkte toen ze in het Witte Huis waren en later bij hen bleef. De dood van Campbell wordt onderzocht door de staatspolitie en de politie van Edgartown.

Net voor 20.00 uur op zondag reageerden de hulpdiensten van Edgartown op de Edgartown Great Pond nabij Turkeyland Cove, waar Mr. Obama’s zomerverblijf, “een mannelijke vaarder die het water in ging, leek even te worstelen om aan de oppervlakte te blijven, verdronk toen en kwam nooit meer boven water”, zei de staatspolitie in een verklaring.

Een andere vaarder was bij hem in het zwembad toen hij hem onder water zag gaan, aldus de politie. De staatspolitie, de Amerikaanse kustwacht en verschillende lokale brandweerkorpsen, waaronder duikers, hielpen bij het zoeken.

Na enkele uren zoeken op zondagavond, “werd de operatie opgeschort om duikteams, vliegtuigbemanningen en andere hulpverleners in staat te stellen zich te reorganiseren en de volgende stappen te beoordelen”, aldus de staatspolitie.

READ  State Farm stopt met de verkoop van opstalverzekeringen in Californië, onder vermelding van natuurbrandrisico's

Chef Alex Schaefer van de brandweer van Edgartown vertelde The Vineyard Gazette Dhr. Nadat Campbell als vermist was opgegeven, voerden eilandpolitieagenten en brandweerlieden huis-aan-huis huiszoekingen uit, en brandweerlieden doorzochten de oever van het meer te voet.

In een verklaring zei dhr. en mevr.

“Toen we hem voor het eerst ontmoetten, was hij een ervaren souschef in het Witte Huis – creatief en gepassioneerd door eten, en in staat om mensen samen te brengen”, zeiden ze. “In de jaren die volgden, leerden we hem kennen als een warme, grappige, buitengewoon liefdevolle persoon die ons leven een beetje opfleurde.”

Toen de Obama’s zich voorbereidden om het Witte Huis te verlaten, zeiden ze dat ze meneer Campbell hadden gevraagd bij hen te blijven.

“Sindsdien maakt hij deel uit van ons leven”, zeiden ze. “We zijn er kapot van dat hij er niet meer is.”

Volgens hun verklaring heeft dhr. Campbell’s overlevenden zijn onder meer zijn vrouw, Sherise, en tweelingjongens, Xavier en Savin.

De Obama’s, oude zomerbezoekers aan Martha’s Vineyard, Hij kocht een afgelegen landgoed van 30 hectare $ 11,75 miljoen in South Shore in 2019. Hun zeven slaapkamers, 6.900 vierkante voet huisfronten Edgartown’s Great Pool met uitzicht op een barrièrestrand en de oceaan. De kalme, zoutwaterkustlagune heeft verschillende inhammen die populair zijn bij recreatieve watersporters, vooral kajakkers en paddleboarders die hopen een spectaculaire zonsondergang te zien.

De National Weather Service meldde zondagnacht eerlijke en heldere omstandigheden, met een hoge temperatuur in de jaren 70.

Dhr. Obama heeft de wijngaard bezocht sinds zijn dagen als senator in Illinois, en heeft in zeven van zijn acht jaar in functie een deel van augustus op het eiland doorgebracht, waarbij hij 2012 oversloeg tijdens zijn herverkiezingscampagne.

READ  15 essentiële David Crosby-nummers

Het is niet de eerste keer dat een chef-kok van een voormalige Amerikaanse president plotseling is overleden. De presidenten Bill Clinton en George W. Walter Scheib, een voormalige chef-kok tijdens de regering-Bush, stierf in 2015 door een accidentele verdrinking. Op stap gaan In Taos, NM

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *