O da! De crypto-instorting heeft het echte financiële systeem bereikt

Silvergate, een van de meest vooraanstaande banken van cryptovaluta, zit diep in de problemen. Het kan een existentieel probleem zijn.

Silvergate is niet begonnen in crypto. Het begon in onroerend goed. Maar in januari 2014 sprong de bank in Bitcoin, Een wispelturig jaar – Bitcoin begon het jaar op $770 en sloot in december boven $300. “Sommige van de bedrijven die destijds zijn opgericht om diensten te verlenen aan deze groeiende bitcoin-ruimte, hadden veel moeite om bankrekeningen te vinden en te onderhouden”, zei hij. Silvergate CEO Alan Lane in de aflevering van juni 2022 Een vreemd lot internetten. “Dus daar zijn we begonnen.”

“We hebben ze allemaal”, zei Lane in 2022. “Allemaal belangrijk.”

Bedrijven gericht op bankieren – andere bedrijven die met sommige consumenten werken. DCG’s inmiddels ter ziele gegane dochteronderneming Genesis, die cryptoleningen verstrekt, was bijvoorbeeld een van de eerste klanten van Silvergate. De bank creëerde het Silvergate-uitwisselingsnetwerk, een manier voor cryptobedrijven zoals Coinbase, Gemini en Kraken om 24/7 transacties in dollars uit te voeren. Tegen 2022 “hebben we alles”, zei Lane. Iedereen serieus over discipline.”

Onder de klanten van Lane: FTX. Federale aanklagers onderzoeken nu de rol van Silvergate Sam Bankman-Fried’s Fallen Empire in het bankwezen. De achteruitgang van FTX schrikte daardoor andere Silvergate-klanten af $ 8,1 miljard stroomt naar de bank: 60 procent van zijn deposito’s werd in slechts een kwartaal opgenomen. (“Erger dan de gemiddelde ervaring van een bank tijdens de Grote Recessie” De Wall Street Journal (nuttig uitgelegd.)

In de inkomstenaangifte vonden we de resultaten van Silvergate Afgelopen kwartaal waren er absolute honden, een verlies van $ 1 miljard. Toen, op 1 maart, diende Silvergate een verrassende regelgevende aanvraag in. Er staat namelijk dat de Er waren kwartaalresultaten Nog ergerEn Het is niet duidelijk of de bank kan blijven bestaan.

In antwoord, MuntbasisGalaxy Digital, Crypto.com, CirkelEn buxus Ze hebben gezegd dat ze zullen stoppen met het gebruik van Silvergate Andere, minder belangrijke klanten. Tether, de controversiële stablecoin, heeft zijn eigen problemen met bankieren. Het verschijnt handig om u eraan te herinneren Silvergate niet te gebruiken.

“Als Silvergate failliet gaat, zal het financiële en marktmakers verder naar het buitenland duwen.”

Een waslijst met klanten helpt verklaren waarom de ellende van Silvergate beangstigend is. Weinig banken zullen crypto gebruiken omdat het te riskant is – en de meeste traditionele banken staan ​​cryptoklanten niet toe om 24/7 transacties in dollars uit te voeren. Toegang tot een bank die met cryptosnelheid beweegt, is zeldzaam en alleen een Amerikaanse bank kan dit.

READ  Dakloosheid in LA stijgt met 9%

“Als Silvergate failliet gaat, zal het financiële en marktmakers verder offshore duwen” Ava Labs-president John Wu zei van de baron. Het probleem is hoe gemakkelijk het is om over te stappen naar echte contante dollars, wat in financieel jargon liquiditeit wordt genoemd. Lage liquiditeit maakt transacties moeilijker. Er is al een grote kloof tussen de verwachte prijs van een transactie en de werkelijke prijs die wordt uitgevoerd, zei Wu.

De problemen van Silvergate zijn dus een probleem voor de hele crypto-industrie.

De SEN van Silvergate is een belangrijke op- en afrit in crypto van de almachtige dollar (en de almachtige euro). Tegen 2022, zei Lane, zullen alle “gereguleerde, door Amerikaanse dollars gesteunde stablecoin-uitgevers” op Silvergate bankieren.

Maar voor stablecoins uitgegeven door Circle, Paxos en Gemini, zei Lane, was SEN van cruciaal belang voor het maken en verbranden van hun tokens, die werden uitgegeven wanneer iemand een dollar op zijn Silvergate-bankrekeningen stortte.

“Wij zijn deze kritieke infrastructuur.”

Silvergate is een doorgangspunt voor crypto. Stablecoins worden in ieder geval ondersteund door dollars Theoretisch Houd ergens contant geld of activa zoals geld in reserve. (De reden dat Tether controversieel is, is dat er vragen zijn over dat reservesaldo en de waarde.) Het is de taak van Silvergate om een ​​token te maken wanneer iemand een dollar in USTC stopt en het token te verbranden wanneer iemand een dollar eruit haalt. “Mensen die uit het ecosysteem willen stappen en geld willen verdienen, die dollars gaan via Silvergate”, zei Lane in 2022.

Je zult zien dat ik ‘was’ zeg. Want op 3 maart Silvergate kondigde de schorsing van SEN aanMeteen effectief.

De dollarkant van de transactie betekent dat de klanten van Silvergate een hoop contant geld op de bank moeten houden om elkaar en iedereen die geld wil opnemen te betalen. Silvergate kan hier een paar dingen doen om geld te verdienen. Het is veilig om schatkistcertificaten van één maand te kopen bij de centrale bank en er een punt achter te zetten.

Aangezien dit financiering is, betekent meer risico nemen meer winst. Het lijkt er dus op dat Silvergate de obligaties heeft gekocht. (rand Favoriete Matt Levine Bloomberg Hier is een diepgaande analyse van hoe het werkte (Als je de bloederige details wilt.) Het probleem was niet dat de obligaties te riskant waren – FTX veroorzaakte een enorme uitstroom in dollars en Silvergate moest plotseling met een hoop geld op de proppen komen. Helaas heeft het zijn obligaties met verlies verkocht om zijn verplichtingen af ​​te betalen. Ironisch genoeg waren de obligaties erg veilig – “Als de spaarders hun geld in Silvergate hadden gehouden, zouden de obligaties zijn vervallen met voldoende contanten om terug te betalen”, merkt Levine op.

READ  Aanval medische faciliteit Dnipro: de dodelijkste aanvallen van Rusland in de centrale Oekraïense stad

Naast het dienen als op- en afrit voor hun transacties, heeft Silvergate ook een andere manier om stablecoins aan te raken. In januari 2022 kocht Facebook activa van Libra, de ter ziele gegane stablecoin-onderneming die later werd omgedoopt tot Time. Silvergate zei destijds dat het het zou lanceren. Diem zal tegen het einde van het jaar beschikbaar zijn. Target is een digitaal betalingsnetwerk.

Een van de andere services die Silvergate aanbiedt Mogelijkheid om dollars te lenen tegen Bitcoin. Nu, Silvergate zei in januari De winstoproep voor het vierde kwartaal zegt dat “al onze SEN-leningen met hefboomwerking bleven presteren zoals verwacht, zonder verliezen of gedwongen liquidaties.” Misschien zijn deze leningen goed! Silvergate lijkt nergens anders iets uitzonderlijk gevaarlijks te hebben gedaan.

Maar als je je bitcoin wilt gebruiken om een ​​dollarlening af te sluiten, wordt het volgens mij alleen maar moeilijker.

Silvergate had een leven vóór crypto: Dit is een kleine bank die zich richt op vastgoedtransacties in Zuid-Californië. Op dat moment had het niet meer dan $ 1 miljard aan deposito’s De Financiële Tijden. En Silvergate vereist een aanbetaling. Terwijl Lane het bedrijf naar crypto leidde, bloeide het bedrijf. In 2021 was Silvergate meer dan $10 miljard waard. De De bank ging in 2019 naar de beurs $ 12 per aandeel en stijgt tot $ 200 per aandeel in 2021. (Aandelen sloten op 3 maart op $ 5,77.)

Onroerend goed heeft weinig aandacht gekregen, aangezien crypto een raket is geweest voor het bankwezen. Maar die vastgoedconnectie kwam in 2022 goed van pas voor Silvergate. In het laatste kwartaal van het jaar Silvergate heeft ten minste $ 3,6 miljard aan financiering ontvangen van federale banken voor woningkredietenEen systeem uit de jaren 30, dat oorspronkelijk ook betrekking had op hypotheken.

Om ervoor te betalen, verkocht Silvergate meer obligaties. Het is niet ideaal, en het is een deel van de reden waarom Silvergate in de problemen zit. “Als je een bank bent, wil je niet de verkeerde kant op wijzen, want het wordt zelfvervullend.” schrijft BloombergIn Levin. Dit is in feite de reden waarom veel van de kernklanten van Silvergate worden geïntimideerd. Levine denkt dat sommige toezichthouders mogelijk geïnteresseerd zijn in cryptobankieren.

READ  Houdt Heat tegen in Game 4 om een ​​3-1 voorsprong te nemen, gaat voor het eerst naar het kampioenschap

Sterker nog, de rechterlijke macht is al geïnteresseerd. Er zijn wat vragen rond de vreemde transacties bij Silvergate.

Bijvoorbeeld financiën. De onafhankelijke tak, Binance.US, maakte meer dan $400 miljoen over aan handelsfirma Merit Peak Ltd. Reuters gemeld. Het bedrijf wordt geleid door Changpeng Zhao, CEO van Binance. “Toen schreef de CEO van Binance.US, Catherine Colley, eind 2020 een brief aan de financiële administrateur van Binance, waarin ze om uitleg vroeg voor de overdrachten, ze noemde ze ‘onverwacht’ en ‘niemand noemde'” Reuters schreef Die overdrachten vonden plaats op het speciale netwerk SEN van Silvergate.

Dit is vergelijkbaar met enkele van de problemen waarmee Silvergate rond FTX wordt geconfronteerd. Alameda Research, een handelsfirma van Bankman-Fried, opende in 2018 een rekening bij Silvergate. Bankman-Fried gaf toe de Alameda-accounts te gebruiken voor FTX-fondsen.

Ik weet niet of Silvergate iets verkeerd heeft gedaan. Misschien is het dat niet! Maar beginnen centrale banken vragen te stellen? Het is hoofdpijn en een afleiding. Dit is het laatste waar een bank in moeilijkheden behoefte aan heeft.

Veel van de bedrijven die bankieren bij Silvergate praten hier over hoe ze minimale exposure hebben, wat historisch gezien geen goed teken is. (Zien: Bankman-Fried’s beruchte ‘FTX is goed. Activa zijn goed’, twitterde hij.)

Maar weet je wat? In dit specifieke geval ben ik geneigd ze te geloven. Ten eerste bestaat het geld dat Silvergate heeft verlaten al. Maar ten tweede is Silvergate een doorgeefbank voor crypto; Het houdt geen reserves aan en betaalt geen rente. Het probleem hier is dat een beurs of stablecoin een enorm verlies aan klantengeld zal lijden, en minder dan nu het geval is. Bankieren is nog moeilijker voor cryptobedrijven.

Banken hebben de crypto-industrie hard nodig. Maar beide rivalen van Silvergate, Metropolitan en Signature, trokken zich voor het debacle terug uit het veld. Dat zei Metropolitan in januari Helemaal weg van crypto. In december zei Signature dat het zou vertrekken Elimineer $ 8 miljard tot $ 10 miljard aan digitale activagerelateerde fondsen.

Ik weet niet zeker of Silvergate hier doorheen komt. Maar ik vermoed sterk dat het moeilijker is geworden om van crypto naar dollars en van crypto naar dollars te komen. Silvergate handelde in liquiditeiten, en a Het liquiditeitsprobleem wordt een oplossingsprobleem Heel snel. De hele crypto-industrie is erg zwak geworden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *