NYT: Oekraïne verliest 20% van de wapens in de eerste weken van het tegenoffensief

Volgens een rapport in de New York Times heroverweegt Oekraïne zijn strategie na het verlies van 20% van zijn wapens in het begin van zijn tegenoffensief.

De New York Times meldde dat ongeveer 20% van de wapens en voertuigen van Oekraïne die naar de frontlinie werden gestuurd, in de eerste weken van het tegenoffensief beschadigd of vernietigd waren.

Dit dwong Oekraïne om zijn strategie te heroverwegen en in de daaropvolgende weken wat rustiger aan te doen, met minder slachtoffers tot gevolg.

Toen president Volodymyr Zelenskyy zaterdag de president van Zuid-Korea verwelkomde in Kiev, benadrukte hij het belang van buitenlandse hulp en zei dat Oekraïense functionarissen in de eerste twee weken van juli gesprekken hadden gevoerd met ongeveer 20 landen.

“Op dit moment hangt het tempo van het beëindigen van de oorlog rechtstreeks af van de wereldwijde steun voor Oekraïne, en we doen er alles aan om ervoor te zorgen dat die steun zo intens en zinvol mogelijk is”, zei hij.

Seoul, de op negen na grootste wapenexporteur ter wereld, voert al lang het beleid om geen dodelijke wapens te leveren aan actieve conflictgebieden.

Maar zijn leider Yoon Suk-yeol heeft beloofd de humanitaire en niet-dodelijke militaire hulp van zijn land aan Oekraïne te verhogen, inclusief helmen en kogelvrije vesten.

Hulp aan Oekraïne zal naar verwachting worden besproken op de G20-top in september in India.

New Delhi, dat neutraal is in het conflict tussen Oekraïne en Rusland, zegt dat het forum een ​​platform is voor financiële discussies, niet voor discussies over veiligheid, en dat het “niet ontworpen” is om vrede te bewerkstelligen tussen de strijdende partijen.

READ  Webb-ruimtetelescoop detecteert 6.000 mijl lange waterpluimstralen vanaf Saturnusmaan Enceladus

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *