Aids in Thailand. ‘Nur mit Lümmeltüte..’


Half negen in de ochtend. Kopje koffie in de stad.

‘Gute Morgen.’ De vijftiger en een veel jongere, Aziatisch uitziende dame zetten zich aan het tafeltje naast mij. Ik ken haar, mevrouw A.

Of ik voldoende Thais spreek iets uit te leggen aan zijn dame ? Want hij spreekt slecht Engels en de dame nog minder. Of ik haar wil vertellen dat hij een busticket gaat kopen, dat zij mag winkelen en dat hij haar om 12 uur weer ontmoet in de Z-bar waar zij werkt. Aldus gedaan. Waarom niet.

‘Daar werken geen hoeren, toch ?’

Ik leg uit dat mevrouw A een jaar doet met een buitenlander en dus wel geen hoer zal zijn, maar dat ik over de bardames in de Z-bar toch andere verhalen hoor.

‘Toch niet allemaal, hoop ik? Tja, deze ging gisteren wel erg snel met me mee.’ Hij kijkt verschrikt. Durft iets niet te zeggen.

Ik wel. ‘Nur mit Lümmeltüte..’ wijs ik hem op het gebruik van veilig rubber. Zijn antwoord verbaast me. ‘Waarom?’ Ik leg uit dat het aantal HIV-besmetten volgens de overheid 1 op 100 is, doch wellicht zelfs 1 op 60. Hij: ‘Maar AIDS is alleen in Bangkok !’

Deze ferme constatering doet mij met de ogen knipperen. En het is tijd voor boodschappen. ‘Nur mit Lümmeltüte..’ herhaal ik, hem voorts wijzend op de mogelijkheid van een handjob. En om hem op te vrolijken: ook op het aspirientje. Maar ook deze methode van veilig vrijen is hem onbekend.


Beste lezer

Trefpunt Azië is een reclamevrije site geheel gemaakt door vrijwilligers. Al onze berichten zijn voor iedereen te lezen. Maar het in stand houden van een website als Trefpunt Azië kost geld; er zijn kosten voor software om de site te maken en de huur van serverruimte zodat hij te zien is. Die kosten worden gedragen door leden van de redactie en die kunnen daarbij wel wat hulp gebruiken. Als u wilt helpen met een (kleine) bijdrage klik dan op de rode knop rechtsonderdaan op de pagina en doneer, dat kan al vanaf 3 euro. Wilt u op een andere manier helpen? Mail dan even met de redactie: post@trefpuntazie.com

Dankzij uw bijdrage kan Trefpunt Azië elke dag nieuws en achtergronden uit uw favoriete werelddeel blijven brengen.

 

Erik Kuijpers
Over Erik Kuijpers 862 Artikelen
Erik Kuijpers (1946) werkte 36 jaar als aangiftemedewerker inkomsten- en vennootschapsbelasting. In 2002 emigreerde hij naar Nongkhai in Thailand waar ook zijn partner en pleegzoon wonen. Erik pendelt nu afhankelijk van de seizoenen tussen Thailand en Nederland