Nou moe? Hollandse krachttermen herwogen.


 

 

Van onze Taalkundige Medewerkert Onno Peilbaar

FUCKING – Deze krant toog deze maal naar het Oostenrijkse gehucht Fucking, om meer openheid te krijgen betreffende de onlangs opgerichte Vereniging Ter Bescherming Van Oud-Hollandsche Bedreigde Krachttermen en sprak met de voorzitter, de heer Stanislav Paardenlul.

SP: Gossiemijne, jullie zijn er nog eerder dan ik verwacht had.

DNT: Vanzelf. Die dekselse file doet ons de das niet om. Heer Paardenlul, mogen wij u Paardenlul noemen, of heeft U liever dat U gewoon getutoyeerd wordt?

SP: Paardelul is prima. Maar U bent hier niet voor niets, neem ik aan. U bent niet voor niets dit hele zware neusverkouwdheid eind hierheen gereisd, om over koetjes en kalfjes te prostitueren op leeftijd.

DNT: Daar heeft U verdikkeme wel een punt. Wij van DNT hebben kabels gekregen dat Uw vereniging tot doel heeft om bedreigde Nederlandse krachttermen, zoals “snotverdullumme”, weer nieuw leven in te blazen.

SP: Heel noodzakelijk. De voortschrijdende Anglisering van krachttermen in Nederland is ons een doorn in het oog. Het is tegenwoordig alleen maar “what the fuck” hier en “what the fuck” daar en wij zouden niets liever zien dan een burger die na een avond op de bowlingbaan thuiskomt en roept “jeeminee”, wanneer zijn huis die avond leeggehaald is, in plaats van $#@%$#%$!!!

DNT: Welke oer-Hollandse krachttermen zijn het meest bedreigd?

SP: “Tjeempie” is een krachtterm die in onze ogen extra aandacht verdient. Wanneer we niet oppassen hoor je dat straks nergens meer. “Gossiepossie” heeft ook een rode code en staat op uitsterven. Dit moeten we verdulleme niet willen.

Welkomsbord bij het sympathieke plaatsje "Coitus"
Welkomsbord bij het sympathieke plaatsje “Coitus”

DNT: Waarom uw hoofdkantoor in het Oosenrijkse plaatsje “Fucking”, toch een geangliceerde krachtterm bij uitstek?

SP: Gossiepietje, ik dacht dat die vraag nooit zou komen. We zitten hier in een belastingparadijs. De heren in Den Haag kunnen wat ons betreft de ingegroeide teennagel krijgen.

DNT: Opvallend is dat U bestaande krachttermen van hun kracht lijkt te willen ontdoen. Klopt dat?

SP: Wij doen niets liever. Het liefst zien wij dat mensen zwaktermen gebruiken, in plaats van krachttermen. Dus in plaats van je buurvrouw een “grafhoer” noemen, wanneer de rook van haar barbeque jouw kant op drijft, noem haar dan gewoon netjes “begraafplaatssexconsulent”. Stuit ook meer op wederzijds begrip.

DNT: Dank voor dit gesprek mijnheer Paardelul.

SP: Graag gedaan. Mieters interview…

 

 


Redactie
Over Redactie 595 Artikelen
De auteursnaam van de redactie van Trefpunt Azië. Wij publiceren onder deze naam berichten van de redactie en bijdragen die niet onder naam van de bron kunnen worden geplaatst.