Noord-Korea. Een hond in huis is decadent!

Noord-Korea, hond, Erik Kuijpers

Kapitalistische decadentie! Dus: hond in de pot….

Kim Jong Oen heeft het officieel verboden! Je mag geen hond meer houden als huisdier. Het is decadent: ontaard nota bene. Het is westers en kapitalistisch. Een ontaarde trend van kleinburgerlijkheid.

Dus weg er mee! Ambtenaren bezoeken nu de luxe appartementen waar de happy few wonen en juist zij houden er luxe honden op na. Die honden worden met geweld afgenomen en ondergebracht in asiels of worden direct verkocht aan restaurants voor consumptie. En waarom zo ineens?

De hond is verboden nu, maar in 2018 nog werd de Noord-Koreaanse ‘nationale’ hond, de pungsan, een familielid van de Siberische husky, de hemel in geprezen en werd een koppeltje cadeau gedaan aan de Zuid-Koreaanse president Moon. Het was een geschenk om de ontspanning tussen de twee landen te vieren. Maar echt geholpen heeft het niet….

Alweer voedselschaarste

De voedselproductie is zorgenkindje nummer drie voor het regime; raketten en atoomwapens staan op twee en goud en valuta op één. De goudmijnen in het land draaien overuren en krijgen zelfs 12 tot 24 uur stroom per dag waardoor de burgers hun dagelijks stroomrantsoen zien verdampen tot nul en dat soms wekenlang…..

In de jaren 90 heerste in het land de zwaarste hongersnood ooit en verloren naar schatting tussen 1 en 3 miljoen mensen hun leven. Sinds die tijd is er nooit meer voldoende voedsel geweest om de mensen te voeden en hebben op vandaag 11 miljoen mensen (de helft van de bevolking) te weinig te eten en zijn tenminste 140.000 kinderen ondervoed. De zwarte markt (verboden….) tiert welig, smeergeld is heel gewoon en het verschil tussen arm en rijk neemt toe. Klimaatverandering, de recente overstromingen waarbij 40.000 Ha landbouwgrond onder water liep, de sancties en de gesloten grens met China (corona) doen de rest.

Noord-Korea, hond, Erik Kuijpers

Als de hond niet mag, wel, eet hem dan op….

Hond in de pot vind je in China, Vietnam, Indonesië, Noord- en Zuid-Korea hoewel het in Zuid-Korea afneemt: ‘nog maar’ een miljoen honden per jaar gaan in het zuiden de kookpotten in. Hondenvlees noemt men in het noorden buitengewoon goed in de hete en vochtige zomer want dan is het goed voor jouw energie en uithoudingsvermogen. En in de koude winter zijn gekookte honden, in een pittige soep of in de stoofpot, erg goed voor je lijf want je warmt er van op.

Maar waarom vinden ze alleen nog honden bij de rijken?

Bron:

Daily Mail UK en bronnen van internet.

Meer lezen?

Hond in de pot in Zuid-Korea; eerder in Trefpunt Azië.
De nationale hond; de pungsan.

Foto’s

Nationale hond van Noord-Korea, de pungsan jachthond, een variant van de Siberische husky; wikimedia.
Hond in de pot; wikimedia.

Over Erik Kuijpers 862 Artikelen
Erik Kuijpers (1946) werkte 36 jaar als aangiftemedewerker inkomsten- en vennootschapsbelasting. In 2002 emigreerde hij naar Nongkhai in Thailand waar ook zijn partner en pleegzoon wonen. Erik pendelt nu afhankelijk van de seizoenen tussen Thailand en Nederland

1 Comment

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.