Noord-Korea. Weg met die ambtenaren!

Noord-Korea, graffiti, Erik Kuijpers

Graffiti! De onverlaat!

Een diepgaand onderzoek is aan de gang in de provincie Zuid-Pyongan, net ten noorden van de hoofdstad Pyongyang. Wat is er gebeurd?

Een aso onverlaat heeft met hanenpoten graffiti gekliederd op een hek dat langs de openbare markt staat in het plaatsje Unsan. Dat is op zich al verboden, maar dan de tekst!

Weg met die ambtenaren; ze leven goed omdat ze het volk uitbuiten!

En nu is de plaatselijke afdeling van het Ministerie van Veiligheid in rep en roer.

Deze tekst is gekalkt in september, vlak voor de grootse viering van het 75-jarig bestaan van de Koreaanse Arbeiders Partij op 10 oktober 2020, en moet worden gezien als een poging de partij-ambtenaren ten val te brengen. Dit is een anti-regering misdrijf tegen de leiding van de partij en de leiding van Zijne Hoogwaardigheid himself!

Noord-Korea, graffiti, Erik Kuijpers

Een ernstig onderzoek!

Dit roept om een groot onderzoek! Niet naar de corruptie en de uitbuiting door de ambtenaren-elite maar naar de onverlaat die dat heeft gekliederd op staatseigendom.

En dus gaan ploegen inspecteurs alle deuren langs om mensen op hun handschrift te controleren! Mannen, vrouwen en kinderen krijgen pen en papier om een tekst neer te pennen en hun schrijfselen gaan voor intensieve controle naar het Ministerie van Veiligheid…

De graffiti en de handschriften worden nauwkeurig vergeleken maar tot op vandaag is de crimineel nog niet gevonden. Dus is een tweede ronde begonnen, omdat men er achter kwam dat burgers naast een rechter- ook nog een linkerhand hebben dus nu moet iedereen ook met de linkerhand het tekstje opnieuw schrijven. Daar buigt zich dan nog een kudde ambtenaren over de schrijfselen om de crimineel te vinden.

Het is de burgers al duidelijk: het Ministerie van Veiligheid maakt zich meer zorgen om dat stukje graffiti dan om de onder de burgers levende klachten die tot die graffiti hebben geleid. Men gniffelt onder elkaar over die durfal die zegt wat iedereen vindt: dat de ambtenaren veel macht hebben, veel meer verdienen dan arbeiders, in betere flats wonen en veel vaker stroom hebben. Hele wijken in Noord-Korea staan ’s nachts donker behalve daar waar ambtenaren wonen…

Men zegt wel eens dat in Noord-Korea de ongelijkheid groter is dan waar dan ook ter wereld. Een elite van 10% controleert alle macht en alle rijkdom.

Het valt te hopen dat ze de dader niet vinden; de straffen zijn in dat land niet mis…

 

Bron: Radio Free Asia.

Over de ongelijkheid eerder op deze site:

De armoe die mensen dwingt bij ambtenaren het huishouden te doen.

Noord-Korea; honger of de kogel.

Foto’s

Vlag van de Arbeiderspartij; wikimedia.

Erik Kuijpers
Over Erik Kuijpers 845 Artikelen
Erik Kuijpers (1946) werkte 36 jaar als aangiftemedewerker inkomsten- en vennootschapsbelasting. In 2002 emigreerde hij naar Nongkhai in Thailand waar ook zijn partner en pleegzoon wonen. Erik pendelt nu afhankelijk van de seizoenen tussen Thailand en Nederland

2 Comments

    • Dit bevestigd mijn vermoedens dat het in noord Korea, anders dan in Nederland, geen zuivere koffie is. Hartelijk dank voor het delen van uw ervaring

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*