Thailand. Nog lang niet vrijelijk rondreizen

Voor veel mensen zal het een teleurstelling zijn. Ze hadden gehoopt binnen afzienbare tijd weer eens naar Thailand te kunnen reizen, wat sinds begin vorig jaar praktisch onmogelijk was. Er zijn heel wat westerse mannen die er een Thaise vriendin hebben of er een zeemanshuwelijk onderhouden.

Verder zijn er ook aardig wat westerlingen die in Thailand wonen, maar om welke reden dan ook bij het op slot gaan van het land niet in Thailand verbleven. Een deel ervan was in het land van herkomst en zit daar nu nog steeds. Wachtend op het moment dat ze weer terug kunnen naar het land waar ze zich gevestigd hebben. Sommigen waren bereid de veertiendaagse quarantaine te ondergaan en zijn nu weer terug in Thailand, herenigd met vrouw en vrienden of om hun zaak weer op te starten.

Overal in Thailand lege stranden.

Er waren voor het uitbreken van de derde besmettingsgolf in Thailand eindelijk weer eens wat positieve berichten die hoop gaven. Phuket werkte aan een plan om met behulp van de privésector een groot deel van de lokale bevolking snel in te enten. Dat zou dan de mogelijkheid scheppen om gevaccineerde buitenlanders zonder quarantaine op het eiland toe te laten. Ook vakantieparadijs Koh Samui zat in die richting te denken.

Het terugbrengen van de quarantaine tot zeven dagen voor gevaccineerde reizigers (en tien dagen voor mensen die dat nog niet waren) rechtvaardigde de hoop dat er weer wat licht aan het eind van de tunnel was. Maar het heeft niet zo mogen zijn. De derde besmettingsgolf in Thailand, die in enkele sjieke clubs in Bangkok begon, gooide roet in het eten.

Krystal Club in Bangkok, het startpunt van de derde golf besmettingen in Thailand.

Door het geëxplodeerde aantal dagelijkse besmettingen in Thailand, staat nu alles weer op losse schroeven. Hoewel het land niet in lockdown is zijn overal restricties ingevoerd. Het is trouwens niet ondenkbaar dat voor bepaalde provincies alsnog een lockdown wordt afgekondigd. Temeer daar medische specialisten daarop aandringen. Tekenend hierbij is ook dat er van die kant een petitie gestart werd om Minister van Gezondheid Anutin de laan uit te sturen. Hoe dat verder ook afloopt, het ziet er niet rooskleurig uit.

India maakt een ongehoorde toename mee van het aantal dagelijkse infecties met het risico dat er zich gevaarlijke mutaties zullen voordoen. Andere Aziatische landen doen er alles aan om die buiten de deur te houden. Gezien al deze ongewisse factoren is het moeilijk te voorspellen wanneer Thailand weer vrijelijk bereisd kan worden. Zoals miljoenen toeristen dat voor het aantreden van corona onbezorgd deden. Maar de hoop dat het binnen afzienbare tijd gaat weer kunnen, heeft er een flinke knauw door gekregen. 

Over Redactie 798 Artikelen
De auteursnaam van de redactie van Trefpunt Azië. Wij publiceren onder deze naam berichten van de redactie en bijdragen die niet onder naam van de bron kunnen worden geplaatst.

1 Comment

  1. Dank voor het overzicht alleen derde besmettingsgolf in Thailand ??
    Volgens de WHO had Thailand de zaken goed op orde en nagenoeg geen besmettingen.
    Dus dit is de eerste golf in Thailand en iedereen had het kunnen weten dat ook Thailand het virus zou krijgen .Maar misschien nu officieel ???

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*