Filmtip: Nina Wu vanaf 10 oktober in de bioscoop

Nina Wu is geschreven door Wu Ke-xi, een Taiwanese actrice die eerder excelleerde in de film The Road to Mandalay. Deze laatste film speelde zich voor een groot deel in Thailand af. Hieronder het persbericht over Nina Wu.

Redactie, Nina Wu 2
Actrice Wu Ke-xi

Nina Wu is een stijlvol, compromisloos Taiwanees #metoo-drama met surrealistische elementen, naar een script en met een hoofdrol van de formidabele Wu Ke-xi.

Sinds ze acht jaar geleden naar Taipei kwam voor haar carrière als actrice, is Nina Wu alleen nog maar voor korte films en commercials gevraagd. Net als ze de moed wil opgeven, belt een producent om haar uit te nodigen voor een auditie. De regisseur is veeleisend en het script bevat expliciete seksscènes, maar de rol biedt kans op een doorbraak en Nina wil alles doen om hem te bemachtigen.
De film wordt een hit en Nina is van de ene op de andere dag een ster. Maar wanneer ze van de roem en aandacht wil genieten, vertonen zich scheurtjes in haar mentale gezondheid. Een mysterieuze vrouw verschijnt op onverwachte plaatsen en lijkt het op Nina gemunt te hebben, of is het haar verbeelding? Terwijl ze haar grip op de realiteit verliest, komt een onderdrukte herinnering naar de oppervlakte.

Redactie, Nina Wu, Midi Z
Regisseur Midi Z

Actrice Wu Ke-xi speelt niet alleen de hoofdrol in de compromisloze film, ze schreef ook het scenario waarbij ze putte uit persoonlijke ervaringen in de film- en entertainmentindustrie.

Nina Wu van regisseur Midi Z (The Road to Mandalay) ging in wereldpremière op het Cannes International Film Festival in het Un Certain Regard- programma. De Filmfreak brengt Nina Wu op 10 oktober uit in in de Nederlandse bioscopen.

Over Redactie 798 Artikelen
De auteursnaam van de redactie van Trefpunt Azië. Wij publiceren onder deze naam berichten van de redactie en bijdragen die niet onder naam van de bron kunnen worden geplaatst.