Niemand blijft achter, vaccinaties ook voor expats


De Thaise minister van Volksgezondheid, Anutin Charnvirakul, gaf maandag aan dat ook expats die in het land wonen bij de uitrol van de COVID-19-vaccinatie in aanmerking komen voor vaccinatie en deze zelfs gratis zouden kunnen krijgen. 

“De 63 miljoen doses zijn voldoende om het publiek te dekken, en het ligt binnen onze capaciteit om gratis vaccinaties te verstrekken”, zegt Anutin. “Ons beleid is om niemand achter te laten en we moeten iedereen die het risico loopt het virus te verspreiden, inenten, niet alleen Thais. Dus de vaccins zullen iedereen dekken die in Thailand woont.”

Anutin sprak naar aanleiding van groeiende kritiek over de langzame uitrol van vaccinaties in Thailand. Hij benadrukte ook dat Thailand niet tekort is geschoten bij de aanschaf van vaccins en eiste dat de media stoppen met het vergelijken van Thailand met andere landen.

Thailand heeft in zijn ogen niet gefaald omdat het een basis is geworden voor de productie van vaccins en deel uitmaakt van een toeleveringsketen die het in de toekomst gemakkelijk zal maken om vaccins te verkrijgen en te distribueren. Dit is beter dan wachten op vaccins die door andere landen worden geproduceerd, aldus Anutin.

“Er is een zorgvuldig gepland vaccinatieprogramma bedacht dat moest worden bijgesteld toen de tweede golf plaatsvond”, zegt hij. “Het Thaise volksgezondheid systeem met andere landen vergelijken is niet terecht, Thailand staat hoog op de lijst van landen die erin slagen de Covid-19 uitbraak in te dammen”. Vorige maand rangschikte het Lowy Institute Thailand op de vierde plaats vanwege de succesvolle afhandeling van Covid 19 in de Covid Performance Index van 98 landen wereldwijd.

Deze maand de eerste vaccins

De eerste batch Covid-19-vaccins wordt deze maand in Thailand verwacht en zal worden toegediend aan degenen die het het meest nodig hebben. Echter de publieke kritiek op het vaccinatieprogramma neemt toe nu omringende landen zich voorbereiden om hun inenting acties uit te rollen en Thailand lijkt achter te blijven. Het plan was om met de vaccinaties te beginnen op 14 februari, maar dat lijkt niet te gaan lukken.

Premier Prayut Chan-o-cha zei dinsdag dat Thailand deze maand 200.000 doses van het Chinese CoronaVac ontvangt, gevolgd door een levering van het AstraZeneca-vaccin. Eind april zou er in totaal 2 miljoen doses Covid-19-vaccins in Thailand zijn. Thailand begint dan met de binnenlandse productie van 61 miljoen doses van het AstraZeneca-vaccin. Ambtenaren hebben aangegeven dat de productie van het vaccin rond mei of juni zal beginnen. 


Beste lezer

Trefpunt Azië is een reclamevrije site geheel gemaakt door vrijwilligers. Al onze berichten zijn voor iedereen te lezen. Maar het in stand houden van een website als Trefpunt Azië kost geld; er zijn kosten voor software om de site te maken en de huur van serverruimte zodat hij te zien is. Die kosten worden gedragen door leden van de redactie en die kunnen daarbij wel wat hulp gebruiken. Als u wilt helpen met een (kleine) bijdrage klik dan op de rode knop rechtsonderdaan op de pagina en doneer, dat kan al vanaf 3 euro. Wilt u op een andere manier helpen? Mail dan even met de redactie: post@trefpuntazie.com

Dankzij uw bijdrage kan Trefpunt Azië elke dag nieuws en achtergronden uit uw favoriete werelddeel blijven brengen.

 

Redactie
Over Redactie 760 Artikelen
De auteursnaam van de redactie van Trefpunt Azië. Wij publiceren onder deze naam berichten van de redactie en bijdragen die niet onder naam van de bron kunnen worden geplaatst.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*