Netflix kondigt hardhandig optreden tegen het delen van wachtwoorden aan in de VS

Zien: Netflix stopt met het delen van wachtwoorden

Netflix heeft dinsdag aangekondigd dat het e-mails gaat sturen naar leden die hun accountgegevens buiten hun huis in de Verenigde Staten delen.

“Eén Netflix-account is voor één gezinsgebruik”, aldus het streamingbedrijf bloggen.

Accountleden die zich abonneren op Standard- of Premium-abonnementen, die tussen $ 15,50 en $ 20 per maand kosten, mogen hun wachtwoord delen voor $ 7,99 extra per maand, aldus het bedrijf.

Sheldon Cooper/Sofa Images/Lightrocket via Getty Images

Deze foto-illustratie toont de Netflix-app in de App Store op iPhone op 18 mei 2023.

Netflix in april Gezegd Gedurende die tijd Eerste kwartier De omzet zegt tegen het einde van het tweede kwartaal van juni te stoppen met het delen van wachtwoorden in de VS en andere landen.

Ook: Netflix kondigt het einde aan van de dvd-mailservice

Het bedrijf zei dat gezinnen nog steeds kunnen genieten van entertainment “thuis, onderweg en[op]vakantie” met functies zoals profielwisseling en toegangs- en apparaatbeheer.

“We erkennen dat onze leden veel entertainmentkeuzes hebben, en daarom blijven we zwaar investeren in een breed scala aan nieuwe films en tv-shows”, aldus een deel van de verklaring in de blogpost.

De streaminggigant kondigde vorig jaar voor het eerst hardhandig optreden aan tegen het delen van wachtwoorden nadat het bedrijf voor het eerst in meer dan tien jaar een daling van het aantal abonnees meldde te midden van toegenomen concurrentie.

“Dit is een belangrijke overgang voor ons, dus we werken er hard aan om ervoor te zorgen dat we het zo goed en bedachtzaam mogelijk doen”, zei Netflix-CEO Gregory Peters tijdens een inkomensgesprek in april.

READ  Nadat een uitbarsting in Miami het seizoen van de Celtics verkortte, heeft iedereen de schuld

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *