Nepal. Het nieuwe walhalla voor pedoseksuelen?

Nepal, Erik Kuijpers

Waar handhaving faalt komen de ratten uit de riolen!

Nepal oefent grote aantrekkingskracht uit op pedofielen uit westerse landen. Dat blijkt uit pedo-sites in de krochten van het internet. Het is niet voor het eerst dat Nepal in het nieuws komt over seksuele misdrijven. Laks politieoptreden en het zelfs niet in behandeling nemen van aangiftes leidde recentelijk tot  tot straatprotesten tegen het onbestraft laten van Nepalese verkrachters en moordenaars van jonge meisjes, vooral in afgelegen gebieden. Nepal een vrijhaven voor bedrijvers van seksueel geweld tegen vrouwen en kinderen? De ratten komen uit de riolen waar het gezag faalt.

Nepal, Erik Kuijpers
Soort herkenningsteken voor pedoseksuele contacten.

Westerse pedoseksuelen

Het ‘darknet’ bevat sites die Nepal adviseren voor pedoseksuele activiteiten; de doodstraf is in dat land vervallen in 1990 en de maximum gevangenisstraf is elf jaar met de verplichting de slachtoffers te compenseren.

De Nepalese wetgeving kent geen ‘pedo-‘zaken in het strafrecht. Wel ‘het gebruik van kinderen voor seks’ en dat schijnt niet het zelfde te zijn……

Maar een 75-jarige Canadees die werd veroordeeld voor het molesteren van een 15-jarige jongen en zeven jaar kreeg zat maar de helft uit vanwege zijn leeftijd en zijn gezondheid. Men zette hem het land uit.

De laatste vangst betreft twee NL-ers (waaronder een jeugdpsychiater) en zes westerse mensen uit de EU en Noord-Amerika. Zij kwamen allemaal naar Nepal als gewone toerist of als vrijwilliger of filantroop.

Filantroop? ‘Begin een weeshuis‘ is een vaak gehoorde kreet op het ‘darknet’ en in het door een aardbeving verscheurde Nepal leven sinds 2015 veel gezinnen onder de armoedegrens. Dan is zo’n ‘aardige’ buitenlander, die vanwege zijn lichte huid als ‘goed’ en ‘naar gods gelijkenis’ wordt beschouwd, een zegen van boven…….

Mede om die redenen neemt het aantal opgepakte pedoseksuelen snel toe en gaan in Nepal stemmen op daar iets aan te doen. Maar voor de overheid lijkt het geen prioriteit te hebben.

Nepal, Erik Kuijpers
Heel oud: de Apple II.

Geen registratie, geen database bij de Immigration Police

Nepal leeft van het toerisme en kent weinig beperkingen om er heen te reizen. Visumbepalingen zijn eenvoudig. Nederlanders doen dat simpel via de ANWB-winkel…….

Er is geen controle op internationaal gesignaleerd staande pedoseksuelen; die controle is ook internationaal al niet waterdicht maar de Immigration Police in Nepal heeft geen enkele database met deze lieden. Soms krijgt men een tip van medewerkers in het buitenland of van actiegroepen maar in de praktijk loopt Nepal achter.

En nu?

Nepal moet dringend doen aan voorlichting aan haar inwoners anders blijven kinderen gevaar lopen in handen te vallen van lieden zonder geweten. Ook het aanpakken van de diepe armoede die mede is ontstaan door aardbevingen kan helpen bij dit gevaar.

Het gevaar bestaat dat anders Nepal de plaats gaat innemen van landen in de regio die de aanpak internationaal beter afstemmen. En dan is de Nepalese jeugd het slachtoffer…….

Bron: trtworld.com item 21081; auteur Arun Budhathoki

 

Foto’s en prenten

Poster in Zuid-Afrika; wikimedia, curid, 5394825.

Herkenningstekens voor pedofielen en pedoseksuelen onderling, uit FBI bronnen; wikipedia, curid, 3089407.

Apple II, een van de eerste pc’s; wikimedia, curid, 404127.

Erik Kuijpers
Over Erik Kuijpers 652 Artikelen
Erik Kuijpers (1946) werkte 36 jaar als aangiftemedewerker inkomsten- en vennootschapsbelasting. In 2002 emigreerde hij naar Nongkhai in Thailand waar ook zijn partner en pleegzoon wonen. Erik pendelt nu afhankelijk van de seizoenen tussen Thailand en Nederland

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*