Nederlandse ambassade wil BIO met nieuwe stempelbriefjes


Da Nonsense Times, Logo revisie

 

Door onze diplomatieke verslaggevert drs. Onno Peilbaar

Da Nonsense Times werd door verontruste lezers geattendeerd op een primeur van de Staatscourant, onder de kop ‘Nederlandse ambassade wijzigt procedure handtekening legalisatie inkomensverklaring per 1 januari’.
In het bericht werd tevens gemeld dat de Nederlandse ambassade niet in de Staatscourant zelf mocht reageren. Ook een beleidswijziging, dus volgde DNT het advies uit het verhaal en belde fluks met de Ambassade van het Koninkrijk. Vanzelfsprekend niet met een onwetende intkoelie, maar met DNT’s eigen Diep Keeltje.

DNT: Te gek voor woorden. Jarenlang alles gestempeld en nu ineens cijfertjes natrekken? Omdat er gefraudeerd zou worden?

DK: Hahahaha. Mijn waarde vriend, je bent er ingetuind. De term fraude hebben we gelanceerd als dekmantel voor een, al zeg ik het zelf, kiene en originele campagne. We ontketenen de BIO-revolutie, amice. Dit gaat ons ….

DNT: wacht even, wat zeg je me nou. Smoesje verzonnen. Daar moeten we dan even een hartog woordje over spreken Ka….

DK: we gaan toch niet aan namedropping doen Peilbaar? Dan is het subiet einde oefening kerel.

DNT: Ok, ok, je blijft bij ons onzichtbaar. Maar vreemd is het na al die jaren stempelen.

DK: Correctie was nodig. We werden te slordig. De stempels op onze briefjes stonden vaak niet in het vereiste 10×10-vakje. Hiëroglyfen gingen door voor parafen. En soms hadden we zelfs onze ezelsoren niet gladgestreken. Daar moet je bij het huidige bewind niet mee aankomen, We kregen signalen: neem ons serieus of anders…

DNT: Jeempie. Da’s niet mis.

DK: Zeg dat wel. Vraag was, hoe draai je een jarenlange praktijk terug zonder zelf met de billen bloot te moeten. Toen hebben we met de Bahama’s gebeld, met Kroeskopje…

DNT: ????

Hans Geleijnse, Da Nonsense Times, Bio, Inkomen
.… fraudegeurtjes ….

DK; Neelie is  al jaren pensionado op de Bahama’s en deed het ook niet goed met haar inkomensverklaringen. Die heten daar Panama Papers. Neelie zei: spuit de media vol met fraudegeurtjes. Dat wordt onmiddellijk gesnoven, want alle Nederlanders frauderen. 

DNT: interessant, maar waar gaat dit …

DK: Komt, komt. Iedereen sjoemelt, maar niemand geeft dat toe. Dan wijzen Nederlanders naar elkaar en zeggen: tja, logisch, kan niet anders. De goeien moeten maar onder de slechten lijden. Kijk, dan zit je als beleidsmaker op rozen, heb je de handjes vrijgemaakt voor…

DNT: BIO? Leg uit, leg uit…

DK: In één keer: Beweging, Inkomen, Overheid. En dat in onderlinge relatie, maar wel volgens het reciprociteitsbeginsel.. 

DNT: parbleu!

DK: Ik elaboreer. Bewegen! Een derde van onze potentiële klanten hijst het vette derrière dag in dag uit op een barkruk. Een derde ligt op de rug in tuin of bed en laat zich de nagels of anderszins knippen door het Thaise vrouwtje. De rest zit de godganse dag achter de computer onzin te tikken.

DNT: absoluut, absoluut!

DK: ze moeten voor het nieuwe stempelbriefje allemaal de ambassade Inkomen. Valt het kwartje?

DNT: als een bom…

DK: Goed zo.  Iedereen natuurlijk welkom. Met de benenwagen, achter de rollator, op de brancard, in de rolstoel. En ze mogen allemaal een tasse thé komen on the lawn. Heeft de tuinman ook wat te doen. Klap op de vuurpijl: als Overheid verkleinen we zo de afstand met onze onderdaan Jan Schlemiel.

DNT: da’s wel erg makkelijk praten. De overheid kan ook zelf naar de burger. Lekker door het land reizen, stempelbriefjes uitdelen… Of per roodwitblauwe postduif misschien?

DK: Kolder in je kop Onno? Het woord zegt het al Overheid. Met jullie, maar geheid óver jullie.

DNT: Got it. Helemaal duidelijk. Chapeau makker! Dank voor dit verhelderende  gesprek.

DK; Toegift. Tip van Kroeskopje  Die meid weet alles van mededinging. Opvreten die beunhaas, zei ze toen we haar vertelden over de jodelende bijverdiener in Pattaya…

DNT: nu ben ik het spoor weer bijster….

DK: Een Alpinist die ook stempelbriefjes verkoopt. Per stuk vraagt hij  500 baht meer dan wij met onze armzalige 1300! En wij mogen het wisselgeld van die €26,25 niet eens in eigen zak steken. Oostenrijk, nou vraag ik je…

DNT: Schande. Die luie kaaskoppen in Pattaya verzaken hun patriottische plicht!

DK: Oranzje boven alles kerel, nail on the head! Maar die winkel gaat dicht, zeker weten. Even Apeldoorn bellen!

 

 

Meer weten? Lees op deze site Erik Kuijpers met ‘Koudwatervrees over een inkomstenbriefje?’

 

Foto Neelie Kroes

 

 

 

 

 

 

 

 


Redactie
Over Redactie 658 Artikelen
De auteursnaam van de redactie van Trefpunt Azië. Wij publiceren onder deze naam berichten van de redactie en bijdragen die niet onder naam van de bron kunnen worden geplaatst.