Nasdaq stijgt met 2% naarmate de marktrally begin 2023 aanhoudt

Een handelaar werkt op 5 januari 2023 op de beursvloer van de New York Stock Exchange (NYSE).

Andreas Kelly | Reuters

Aandelen stegen maandag voor een tweede sessie op rij toen traders probeerden een deel van het in 2022 verloren terrein terug te winnen.

De Nasdaq Composite had de grootste stijging van 2,1%, aangevoerd door een winst van 7% in Tesla-aandelen. Het industriële gemiddelde van de Dow Jones steeg 151 punten, ofwel 0,45%. De S&P 500 steeg 1%.

Het volgt op een succesvolle verkorte week voor de drie belangrijkste indices, waarbij de Dow en S&P 500 hun beste weken sinds november neerzetten. EEN Een deel van die winst kwam vrijdagDe S&P 500 en Nasdaq stegen respectievelijk 2,3% en 2,6% en de Dow steeg met 700 punten.

De winsten van vrijdag werden aangewakkerd door de meest recente economische gegevens. Niet-agrarische loonlijsten kwamen iets hoger uit dan verwacht, maar de lonen stegen in een langzamer tempo dan verwacht. Dat, samen met gegevens die een inkrimping in de dienstensector lieten zien, wekte de hoop dat de renteverhogingen van de centrale bank hun doel dienden om de economie af te koelen.

Die gegevens hielpen beleggers eerder in de week pessimisme van zich af te schudden na de notulen van de Fed-vergadering van december, waarin ambtenaren zeiden dat de rentetarieven naar verwachting zouden stijgen. “Gewoon een tijdje.”

“Zelfs de Fed begint de markten het signaal te geven dat de klus bijna geklaard is”, zegt Jamie Cox, managing partner bij Harris Financial Group. “Dit draagt ​​bij aan het positieve op de markten.”

READ  DeSantis stelt voor om diversiteits- en inclusie-initiatieven op universiteiten in Florida te verbieden

Maandag markeert de vijfde handelsdag van 2023, een herinnering voor beleggers Een klassieke Wall Street-regel Als het aandeel goed presteert in de eerste vijf sessies, suggereert de markt dat het jaar ten einde loopt. Volgens de Almanac van de Stock Trader eindigde de S&P 500 in 83% van de gevallen positief tijdens de eerste vijf handelssessies – en met een gemiddelde winst van 14%.

Beleggers zullen kijken naar gegevens over consumentenkrediet die later op de dag worden verwacht. Ze zullen ook kijken naar het rapport over de consumentenprijsindex van december dat op donderdag wordt verwacht en naar de winsten van de grote banken die voor vrijdag zijn gepland.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *